straszne glosne popychacze!!!zmienial ktos kiedys??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
straszne glosne popychacze!!!zmienial ktos kiedys??
witajcie mam golfa 1.8 popychacze samoregulujace sie strasznie glosnio chodza wymienial ktos kiedys??duzo jest przy tym zabawy??moze jakies wskazowki??czy warto robic odrazu szlifa glowicy??
Do wymiany popychaczy hydraulicznych nie trzeba zdejmować głowicy, trzeba natomiast zdjąć pasek rozrządu, pokrywę zaworów i wymontować wałek rozrządu (trzeba wymienić przy tym pasek (z napinaczem, jeśli jest stary), zimmering wałka i uszczelkę pokrywy zaworów)
Przed wymianą popychaczy warto sprawdzić ciśnienie oleju mechanicznym manometrem, zbyt niskie może być przyczyną nieprawidłowej (głośnej) pracy popychaczy
Pzd
Przed wymianą popychaczy warto sprawdzić ciśnienie oleju mechanicznym manometrem, zbyt niskie może być przyczyną nieprawidłowej (głośnej) pracy popychaczy
Pzd
W sumie mnie też troche stukają popychacze. Czy oprócz tego stukania,nie ma jakiś większych skutków ujemnych dla silnika?
Bo mechanik który mi wymieniał pasek rozrządu i robił ogólny przegląd autka,powiedział że jeżeli mi nie przeszkadz to klepanie to żebym się nie narażał na dodatkowe koszty-czy ma racje tak mówiąc?
Bo mechanik który mi wymieniał pasek rozrządu i robił ogólny przegląd autka,powiedział że jeżeli mi nie przeszkadz to klepanie to żebym się nie narażał na dodatkowe koszty-czy ma racje tak mówiąc?
Z tego co wiem, to nic nie szkodzi silnikowi jak popychacze klepia lekka przy zapalaniu silnika a potem milkna, ale jezeli Ci klepia caly czas, to napewno szybko sie skoncza, niewiem czy ciagle klepanie ma ujemny wplyw na silnik...janisz pisze:No to jak jest z tymi popychaczami czy jeżeli lekko klepią to ma to jakiś jemny wpływ (poza głośniejszą pracą silnika)na stan techniczny silnika ?
juz zrobilem i dziala cacy, a popychacze mylisz sie bo trzeba wciskac, inaczej bedziesz miec podparte zawory. One sa napelnione juz olejej (nowe) teraz wkladasz w imadlo kawalek sruby i sciskasz je -ten tloczek w sordku az do oporu! olej bedzie z nich sie lal. Nastepnie ladnie wkladasz i odpalasz auto. Polecam pokrecic walem przed odpaleniem. Powodzenia . Ja kupilem popychace INA ale firma Blistern w pudelku hermetycznym