Witam!
Problem objawił się wczoraj (mi, bo moja żona twierdzi, że już się zdarzało ). Zaparkowałem dosłownie na chwilkę i potem już nie mogłem uruchomić silnika . Za żadne skarby nie chciał odpalić. Poruszałem wszystkimi widocznymi wtyczkami (wypiąłem i wpiąłem z powrotem) i autko odpaliło. Ale znalazłem spore uszkodzenie na jednym z przewodów WN. Dodatkowo wczoraj podczas normalnej jazdy przy zmianie biegu autko na chwile dostalo przyduchy a potem nagle mu oddalo a wskazówka obrotomierza na chwilkę dostała świra. Od tamtej pory wszystko ok. Czy uszkodzony kabel WN może powodować takie objawy?
Pozdrawiam
Dziwne zachowanie w 1.6 ABU - kable WN ???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jasne że może, zanik napięcia i Ci autko będzie się właśnie tak zachowywać, kable nie są drogie także proponuję odrazu je zmienić, możesz też posprawdzać wszystkie wtyczki czy wszystko ładnie styka, też miał ojciec ostatnio problem z odpaleniem silnika, a nie łączyła wtyczka przy wtryskiwaczu. Pozdrawiam