Witam.
Dylemat mam taki:
Z tego co wiem golfiki III maja bak o pojemnosci 55 litrow, sprawdzalem na roznych stronkach itp. pojemnosc baku mojego auta ( 1,6 GL AEE `97 ) i rowniez wychodzi na 55 litrow. W czym rzecz, otoz ilekroc wyjezdze prawie cale paliwo ( wskazowka od paliwa lezy jak na wyłączonej stacyjce, ale autko jeszcze nie gaśnie ) i nastepnie tankuje to nie wchodzi mi do baku wiecej jak 48-49 litrów. I teraz nie wiem czy mam cos nie tak z czujką w baku ( bo przeciez w wiekszoci trójek wskazniki nie sa dokladne ) czy tez mam bak o pojemnosci 50 litrow? Dodam jeszcze ze poza tym wskaznik pracuje prawidlowo, blyskawicznie podnosi sie wskazowka i pokazuje tyle co nalalem i wyjezdzilem.
Pozdr
[ MK III ] Walnięty czujnik paliwa ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Sei
- Mały gagatek
- Kontakt:
hehe, powaznie ? kurna, mam ochote sprawdzic czy rzeczywiscie tak bedzie, ale oczytalem sie ze lepiej nie doprowadzac do tego by silnik zgasł z powodu braku paliwa bo zaciąga caly ten syf znajdujacy sie na dnie baku i moze sie to zle skonczyc, co o tym myslicie? istnieje duze ryzyko usterki jesli raz cos takiego sie zrobi?ku_bi pisze:masz bak 55 litrow. ja w swoim tez tak mam wskazowka od paliwa leży a jest jeszcze w baku 6-7 litrow paliwa. w mk3 wskazniki paliwa są słabe.