Pomka centralnego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
to wygląda na to , że coś na płytce drukowanej sie zepsuło , jakaś część , weź miernik i sprawdzaj po kolei , popatrz dokładniej na ścieżki , jeżeli raz załącza a raz nie to wygląda na pękniętą ścieżkę , gołym okiem zobaczysz jak sie dobrze przyjrzyszEmix pisze:raz się zamknęły i otworzyły ale to tylko raz
pozdrawiam
- Paweł Marek
- V.I.P.

Może podpowiem jak dokładniej sprawdzić pompkę. Musisz zwrócić uwagę na 4 piny.
1- musi dostawać stały plus
3- musi mieć masę
teraz dodajesz plus na 7 lub 10 (czyli łączysz kawałkiem kabelka na chwilkę z 1 ( to tak jakbyś symulował działanie włączników w zamku, które podają właśnie plus na pin 7 lub 10). Wtedy ma zadziałać pompka (szyby również). Jeśli te piny są ok to pompka uwalona. Oczywiście możesz to sprawdzić na podłączonej do pompki wtyczce, albo podać masę i plusy kabelkami po odłączeniu wtyczki.
1- musi dostawać stały plus
3- musi mieć masę
teraz dodajesz plus na 7 lub 10 (czyli łączysz kawałkiem kabelka na chwilkę z 1 ( to tak jakbyś symulował działanie włączników w zamku, które podają właśnie plus na pin 7 lub 10). Wtedy ma zadziałać pompka (szyby również). Jeśli te piny są ok to pompka uwalona. Oczywiście możesz to sprawdzić na podłączonej do pompki wtyczce, albo podać masę i plusy kabelkami po odłączeniu wtyczki.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Moze otwierajac drzwi niechcacy nacisnela przyciskEmix pisze:dodam że jak żona wysiadała i pociągnęła za klamkę to się szyba otworzyła , wygląda mi to na jakieś zwarcie
U mnie juz nie jedna osoba tak zrobila
No, ale wszystko mozliwe, zwarcie tez.
[ Dodano: Pią Mar 30, 2007 08:14 ]
Co do zwarcia tych pinow na dluzej to oczywiscie centralny tez powinien zadzialac, tylko szyby sie beda opuszczac lub podnosic.
BTW kluczykiem mozna nie tylko domykac, ale i opuszczac szyby.
[img]http://img413.imageshack.us/img413/3990/naklejkalogopodpistt1.jpg[/img] Bye, bye Mk3...
Nie sądzę bo widziałem jak otwierała
[ Dodano: 30 Mar 2007 10:59 ]
No i jestem . zrobiłem jak pisałeś 1-plus, 3 masa i plus do 7l ub 10 ,szyby działają a pompka cisza , rozebrałem też ten mikroprzekażnik w drzwiach (w zamku) bo trochę przycinał . Tak że domykanie szyb jest ,a centralnego nie ma. Chyba będę musiał gdzieś skombinować nową pompkę chociaż żeby sprawdzić czy to jej wina . Dzięki za podpowiedzi !!! Jakby co to jestem otwarty na każdą sugestię .
[ Dodano: 30 Mar 2007 10:59 ]
No i jestem . zrobiłem jak pisałeś 1-plus, 3 masa i plus do 7l ub 10 ,szyby działają a pompka cisza , rozebrałem też ten mikroprzekażnik w drzwiach (w zamku) bo trochę przycinał . Tak że domykanie szyb jest ,a centralnego nie ma. Chyba będę musiał gdzieś skombinować nową pompkę chociaż żeby sprawdzić czy to jej wina . Dzięki za podpowiedzi !!! Jakby co to jestem otwarty na każdą sugestię .