Kopułka palec swiece ??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Szczepan
Nowicjusz
Nowicjusz

Kopułka palec swiece ??

Post autor: Szczepan » czw mar 29, 2007 21:58

Witma koledzy mam pewne pytanko jakiś czas temu wymieniłem palec i kopułke bo stary palec był przypalony niedawno odpiełem tą nową kopułkę i znów palec i te styki pod kopułką były lekko czarnawe czy to wina może świec świece nie były wymieniane od około 2 lat nie ma problemów jakiś tam z odpalaniem czy coś chodzi mi o to czemu palec sie po jakimś czasie przypala czy to wina świec 2 lata nie wymieniałem bo nie wiem czy kupić nowe świece niby świece co jakiś czas powinno sie wymieniać pozdrawiam :) (silnik mam 1.6 benzynka na gazniku)

Awatar użytkownika
Mis
Forum Master
Forum Master

Post autor: Mis » czw mar 29, 2007 22:07

a kiedy ustawiales zaplon ?

Awatar użytkownika
KKK
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: KKK » czw mar 29, 2007 22:11

Witam! mam taki sam silnik i tez to u mnie występuje, mimo ze wymienione było już wszystko przewody, swiece, kopułka, palec, poprostu jakiś czas temu wystąpiła taka przypadłosc, ale nie ma to wpływu na prace silnika bo chodzi bardzo dobrze na benzie i na gazie. W sumie troche mnie zastanawia co jest tego przyczyną, bo kiedys tak się nie działo
Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
Szczepan
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Szczepan » pt mar 30, 2007 16:39

Właśnie tak myśle co może być przyczyną myśle żeby wymienić świece ale jak pisze kolega wyżej że wymienił świece ktoś może zna odpowieć na tego czarnego palca :) bo nie wiem co robić dzieki pozdraiwm

Awatar użytkownika
zajac
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)
Kontakt:

Post autor: zajac » pt mar 30, 2007 19:28

to co opisales z palcem jest spoodowane zbyt duzym wyprzedzeniem zaplonu jest to malo wyczuwalne podczas jazdy nawet wydaje sie ze auto jest mocniejsze
u mnie byl wyprzedzony o ponad 30 st auto chodzilo extra a jak zdjalem kopulke to byla przypalona 0,5 cm dalej niz powinna a palec byl zjechany maksymalnie i okopcony

Awatar użytkownika
Szczepan
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Szczepan » sob mar 31, 2007 09:15

Czy ktoś wie czemu tak sie dzieje :crazy: ??

Awatar użytkownika
torox
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: torox » sob mar 31, 2007 12:43

sprawdz tez czy kable nie maja przebicia tylko nie ręką najlepsza metada ktora sie sprawdza jest zapalenie silnika w zupełnej ciemnosci wtedy elegancko widac jak iskierki skacza jesli sa przebicia na przewodach
pozdrawiam
:bajer:

vw-torox-vw

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”