pilne !!!!!!!!!dzis mi sie cos zepsulo w moim vw
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
pilne !!!!!!!!!dzis mi sie cos zepsulo w moim vw
wielka prozba !!!! dzis jakies 40min temu jechalem sobie spokojnie 40-50 km/h zwolnilem przy skrzyzowaniu wrzucilem 2jke i jechale jeszcze chwile az zgasł.Wiec proboje go odpalic a on odpala ale jak mu dodaje gazu to gasnie , paliwa mialem pol baku wiec to nie to , cos mi na wolnych obrotach popiskiwal delikatnie , zajzalem pod maske mialem przebicie na przewodach wiec je poizolowalem ale to nie pomoglo .Nie wiem co jest grane odpalac odpala ale jak dam gazu to bach i gasnie momentalnie.Helppppppppppp!!!!!!!
Witam
Masz nie mały problem Przyczyn może być masa
Na początek może sprawdź w gaźniku dyszę bo mogła się przypchać.
Przyczyną może też być też pompka paliwowa. Może nie podawać wystarczająco paliwa na wyższych obrotach.
Sprawdź też kondensator bo mógł paść
Jak mówiłem przyczyn jest masa a te mi w tej chwili przychodzą na mysł
Masz nie mały problem Przyczyn może być masa
Na początek może sprawdź w gaźniku dyszę bo mogła się przypchać.
Przyczyną może też być też pompka paliwowa. Może nie podawać wystarczająco paliwa na wyższych obrotach.
Sprawdź też kondensator bo mógł paść
Jak mówiłem przyczyn jest masa a te mi w tej chwili przychodzą na mysł
- bryszard
- Mały gagatek
- Kontakt:
Masz przebicie na kablach albo na kopułc.Wyczyść wszystko do sucha kable odizoluj takich rzeczy się nie robi poprostu je wysusz i w miarę mozliwości puść je tak aby nie dotykały masy czyli każdego blaszanego elementu.Jak autko odpali i gasnie waląc w wydech to cos nie tak z iskrą i na bank jest to od wody bądź wilgoci.Często przy takiej wilgotności to się dzieje.Zajrzyj do kopułki do środka bo tam moze byc wilgoć.Proponuję wyciagnąć kopułkę z wszystkimi kablami i połóż w suche miejsce w domu kaloryfer lub kotłownia .A rano twój goferek poprostu będzie smigał jak za starych czasów.
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
marek ma racje, jak napisałeś miałeś przebicie na kablach, czym ty to izolowałeś niby?? nieda rady, musisz kupić nowe kable i koniec, izolowanie to nic nie daje i jest to półśrodek jeżeli wogle!!MAREK 74 pisze:jak masz przebicie na kablach to są do wymiany
kopułka i palec w zależności w jakim stanie jest
Mk3 GTI 16V ABF