Wykryto adblocka.: Forum wyświetla subtelne reklamy, prosimy o rozważnie wyłączenia ich blokowania i dopisania nas do listy wyjątków.
Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
guti
- Mistrz KieroVWnicy

-
Kontakt:
nosze sie z zamiarem załozenia takiego czegos
http://moto.allegro.pl/item176287270_k_ ... ielce.html
chyba bedzie pasowac co ? tylko nie wiem jak to bedzie sie sprawowac na gazie? ma ktos takie cos z gazem ?? co myslicie o samym filtrze ? cena itd ? ogolnie chodzi mi zeby troszke podgłosic silniczek

zwiekszenia osiagow sie nie spodziewam , tylko to brzmienie ?
pozyczylem kiedys od kumpla stozek taki "no name" za 40 zł ale nie chcialo na gazie chodzic, doradzcie mi prosze bo juz prawie klikam kup teraz

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

-
PITERSON
- Użytkownik

-
Kontakt:
Ja miałem i naprawde nie żałuje

Tak źle jeszcze nie było...
http://img374.imageshack.us/img374/8466/kolesie8pp.gif[/img]
-
guti
- Mistrz KieroVWnicy

-
Kontakt:
dzieki Piotrus za zainteresowanie. Poczekam jeszcze troszke na wiecej opini i kto wie

Ciekawe co gazownicy mi powiedza w razie jakis problemow z gazem

:D pewnie sie nawet nie poznaja ze to taki inszy filtr

-
keram
- Nowicjusz

czesc kolego. Nie bedzie Ci chodzil na gazie z tym filtrem poniewaz mieszanka jest zbyt uboga w oktany, aby temu zapobiec musisz ograniczyc ilosc powietrza, czyli zakleic czesciowo dolot a co za tym idzie w pewnym stopniu wyciszy to silnik ,a Tobie chodzi o cos odwrotnego. Pozdrawiam
-
eidos
- Gadatliwa bestia

Szczeze mowiac ja bym zostawil zwykly filtr ale wyciagnal ta zwezke od puszki z filtrem, wiecej powietrza wleci do srodka, bedzie lepsze brzmienie
-
guti
- Mistrz KieroVWnicy

-
Kontakt:
keram pisze:czesc kolego. Nie bedzie Ci chodzil na gazie z tym filtrem poniewaz mieszanka jest zbyt uboga w oktany, aby temu zapobiec musisz ograniczyc ilosc powietrza, czyli zakleic czesciowo dolot a co za tym idzie w pewnym stopniu wyciszy to silnik ,a Tobie chodzi o cos odwrotnego. Pozdrawiam
no to skonczylo sie rumakowanie

a ja myslalem ze
eidos pisze:Szczeze mowiac ja bym zostawil zwykly filtr ale wyciagnal ta zwezke od puszki z filtrem, wiecej powietrza wleci do srodka, bedzie lepsze brzmienie
o ktorej zwezce mowisz ? mozesz tak bardziej łopatologicznie ? czy to jest ten lejek z przodu ?

-
eidos
- Gadatliwa bestia

tak, to ten lejek co wchodzi do puchy z filtrem. Mozna go wyciagnac nie rozrywajac nic w srodku i zawsze bedzie mozna wrocic do tego co bylo
-
guti
- Mistrz KieroVWnicy

-
Kontakt:
eidos pisze:tak, to ten lejek co wchodzi do puchy z filtrem. Mozna go wyciagnac nie rozrywajac nic w srodku i zawsze bedzie mozna wrocic do tego co bylo
zaraz dostaniesz punkta

tylko jeszcze Cie pomecze, a jak myslisz na gazie bedzie jakis problem ?

-
zarzycki_dawid
- Mały gagatek

autor: zarzycki_dawid » ndz mar 25, 2007 23:22
Ja mam filtr K&N i akurat sprawia mi problem...bo gazownik mi powiedział że z tego powodu może mi dużo palić...czyli to jest w końcu prawda że od filtra powietrza moge mieć większe spalanie bo będzie zbyt uboga mieszanka w oktany??? TAK???
-
eidos
- Gadatliwa bestia

Przyznam szczeze ze mialem problem z gazem. Przy jezdzie powyzej 70km i wcisnieciu sprzegla samochod na gazie gasl. Mieszanka byla zbyt uboga, ale pomeczylem gazownika i udalo sie ustawic tak ze nie gasnie. Oczywiscie mam instalacje 2 gen. Samochod spala ok 9,5l w miescie i 8l w trasie gazu oczywiscie
-
guti
- Mistrz KieroVWnicy

-
Kontakt:
eidos pisze:Przyznam szczeze ze mialem problem z gazem. Przy jezdzie powyzej 70km i wcisnieciu sprzegla samochod na gazie gasl. Mieszanka byla zbyt uboga, ale pomeczylem gazownika i udalo sie ustawic tak ze nie gasnie. Oczywiscie mam instalacje 2 gen. Samochod spala ok 9,5l w miescie i 8l w trasie gazu oczywiscie
no to juz wkladka odpada bo jak beda problemy to sie zdenerwuje ze psu w d.. tyle kasy, zprobuje ten lejek wyciagnac, bedzie z tym jakis problem ? jak on jest tam włozony ? jak oszczedzam to na gazie przy predkosci do 12o to tez spali ok 8 ale tak przy 160 to juz 12

-
eidos
- Gadatliwa bestia

jak otwozysz puche to ten lejek mozna do gory wyciagac. On jest wsowany w takich prowadnicach. Moze troche ciezko wychodzic, ja pomoglem sobie srubokretem. Nie trzymaja go zadne zatrzaski czy sruby wiec nic nie powinno sie uszkodzic
-
guti
- Mistrz KieroVWnicy

-
Kontakt:
eidos pisze:jak otwozysz puche to ten lejek mozna do gory wyciagac. On jest wsowany w takich prowadnicach. Moze troche ciezko wychodzic, ja pomoglem sobie srubokretem. Nie trzymaja go zadne zatrzaski czy sruby wiec nic nie powinno sie uszkodzic
puche mam juz w lapie

ale sie sasiad patrzyl jak grzebalem o tej porze pod maska, ok dzieki juz wiem jak jest zamontowany lejek , zaraz jak to zroie to jescze sie chyba przejade

do nocnego po ... soczek

-
eidos
- Gadatliwa bestia

Dzieki za punkcik, mam nadzieje ze nie bedziesz mial problemow z gazem. Silniczek fajniej brzmi jak przekroczysz 3000 obrotow. Moze nie jest to ryk ale zawsze fajniej brzmi