jak wymienić pompe paliwa?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

sp1808
Mały gagatek
Mały gagatek

jak wymienić pompe paliwa?

Post autor: sp1808 » sob mar 24, 2007 16:34

czesć czy ktoś wie jak wymienić pompe paliwa w WV golf3 1,8cm 90 km. wtrysk jednopunktowy?mile widziane jakieś fotki. aha co myślicie o kupnie takiej pompy na allegro kosztuje owiele mniej niż w sklepie. prosze o pomoc.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » sob mar 24, 2007 16:49

Ja kupiłem taką i jestem zqadowolony. Ale dopiero kilka miesięcy. Chodzi w GTI żonki - obecnie bez odcięcia pompy przy pracy na LPG.
Ty potrzebujesz 1,2 bara.
Masz dekielek w bagażniku, odkręcasz. Pod spodem odpinasz wtyczkę, odłączasz węże.
Teraz najgorsze: ta duża pierścieniowa plastykowa nakrętka. Ja odkręcałem ją waląc w zęby na niej ciężkim młotem poprzez stępiony wkrętak. Po odkręceniu wyciągasz dekielek. Idą od jego spodu do pompy 2 wężyki i kabelki do pompy, która jest w koszyku plastykowym. Rozłączasz je. Koszyk z pompą trzeba docisnąć i przekręcić w lewo, ma wyjść w całości. Mnie się nie udało więc inaczej. Z góry koszyk ma dekielek trzymający pompę, jest umocowany na kilku zatrzaskach z boków. Wystarczy je podważyć wkrętakiem, dekielek wyłazi razem z pompą, potem masz już pompę w garści. Składa się na odwrót, wyciągając pompę z dekielka popatrz dobrze na ułożenie uszczelek. Do wężyków potrzebujesz 4 nowe opaski, bo oryginalne trudno użyć ponownie.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

sp1808
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: sp1808 » sob mar 24, 2007 17:05

dzięki sprubuje zrobić ale w przyszłym tygodniu bo nabawiłem się grypy .

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”