MK3 - wymiana oleju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
MK3 - wymiana oleju
Witam
Co ile km należy wymienić olej ? w swoim aucie zalany mam mineralny Mobil M 15W40.
Co ile km należy wymienić olej ? w swoim aucie zalany mam mineralny Mobil M 15W40.
ja wymieniam co 10.000 km tez mam wlany mineralny
Ostatnio zmieniony wt sty 02, 2007 09:41 przez herflik95, łącznie zmieniany 1 raz.
a półsyntetyk rzadziej czy częściej ?? chyba ogolnie się przyjęło, ze co 10tys lub co roku....chociaz nie wiadomo ile w tym prawdy a na ile to interes firm produkujących oleje.
https://www.facebook.com/BadPhotographer?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
ja wymieniam co 10-12tys km i tez leje mobila. Oczywiscie z tym filtrem oleju to byl zart no nie? oczywiscie ze trzeba
Producent zaleca wymiany co 15tys a wymainy filtrow paliwa i powietrza co 30tyskm.
Polsyntetyk mam w passacie i tez co 10tys zmieniam
Producent zaleca wymiany co 15tys a wymainy filtrow paliwa i powietrza co 30tyskm.
Polsyntetyk mam w passacie i tez co 10tys zmieniam
SPRZEDAM: Przełącznik zespolony kierunków i wycieraczek wersja z kompem golf IV
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
Pompa wody prawie nowa silnik AHF (ALH,ASV,AGR)
- Christopherek
- Forum Killer
- Auto: Audi a4 b6 cabrio
- Silnik: Bfb
- Kontakt:
ja tam mam mineralny mobil i zmieniam co 9-10tyś do tego filtr oleju i powietrza.ogólnie w każdym aucie czy to jeździłem jeszcze na syntetyku czy tak jak w tym przypadku na mineralnym zawsze zmieniam w granicy 10tys-nie ma co oszczędzać i tyle
Są-Vw Passat b6 variant 2.0 cbbb i Audi a4 b6 cabrio 1.8t bfb
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf
Były-Vw golf mk3 1.8 aam, Vw golf mk4 1.9 arl, Vw golf mk3 2.0 ady, Vw polo 6n 1.6 ajv,Vw golf mk3 1.8 adz cabrio,Audi a4 b5 avant 1.9 avg, VwNew Beetle 1.8Tawv, Vw New Beetle 1.8T awu,Vw Passat b5fl variant 1.9avf