Problem z biegami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z biegami
Witam , wymieniłem ostatnio skrzynię biegów w swoim golfie 1, uprzednio była skrzynia 4 biegowa , a teraz włożyłem 5 biegowa , wszystko pasuje , kupiłem cięgno kulowe tylne i przednie od skrzyni 5 biegowej, ale jest jeden problem,
jak mam wyregulowane żeby wchodziła piątka to nie wchodzi wsteczny, a jak wyreguluje wsteczny to piątka znika,
Powiedzcie mi co mam wyregulować żeby mechanizm chodził jak powinien , jeśli macie jakieś rysunki to byłbym wdzieczny za ich udostępnienie
jak mam wyregulowane żeby wchodziła piątka to nie wchodzi wsteczny, a jak wyreguluje wsteczny to piątka znika,
Powiedzcie mi co mam wyregulować żeby mechanizm chodził jak powinien , jeśli macie jakieś rysunki to byłbym wdzieczny za ich udostępnienie
Re: Problem z biegami
robiłem to kiedyś 16lat temu w swoim mk1 i kręciłem na kanale od spodu jakoś przy jabłkuDjeight pisze:Witam , wymieniłem ostatnio skrzynię biegów w swoim golfie 1, uprzednio była skrzynia 4 biegowa , a teraz włożyłem 5 biegowa , wszystko pasuje , kupiłem cięgno kulowe tylne i przednie od skrzyni 5 biegowej, ale jest jeden problem,
Powiedzcie mi co mam wyregulować żeby mechanizm chodził jak powinien
ale we dwie osoby, jedna siedziała w aucie i próbowała a ja grzebałem dokładnie pod wajchą aż sie trafiło, popatrz chyba tam ...
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN
a możesz zrobić fotke wysprzęglika i cigien przy samej skrzyni i tutaj pokazać .... ?Djeight pisze:Cięgna są od skrzyni 5 biegowej
[ Dodano: Pią Mar 23, 2007 13:20 ]
jak pamietam to chyba przesuwałem coś na całęj tej "puszcze" i ciegłachDjeight pisze:tam jest jakaś regulacja?
ale na serio nie bardzo już pamietam, żeby był pod autek to bym sobie chyba przypomiał ...
remontuję, buduję łodzie, kajaki, canoe i jachty np. Mazurek650 -proszę pytać :)
Sharan - AFN
Sharan - AFN