Witam forumowiczów.
Przez dłuższy czas szukałem przyczyny powodzi w bagażniku i w końcu znalazłem winowajców. Woda wlewa mi się przez tylne lampy. Uszczelki już chyba nie trzymają i teraz pytanie. Czy takie uszczelki mozna kupić (jakieś zamienniki)?
Myślałem też o innym uszczelnieniu, ale podobno silikon wyżera lakier i powoduje korozję.
Może są na rynku jakieś inne masy uszczelniające i ktos już z powodzeniem używał?
Uszczelnienie przed wodą
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Hej. Jak kupiłem autko to miałem zapaćkane jakimś czarnym silikonem miejsca między kloszem a karoserią
Z tego co wiem to jest sporo silikonów do karoserii samochodowych, które z nią nie reagują, trzeba popytac w motoryzacyjnych. A tak btw to wiesz czym najlepiej uszczelnić nadkola? Mi sie leje notorycznie przez zgrzewy blach pod deską rozdzielczą i wyczytałem, że trzeba zdjąć przedni zderzak, koła, nadkola i błotniki bo tamtędy właśnie wcieka woda przez nieszczelne zgrzewy
A najgorsze jest to, że się leje na skrzynke bezpieczników a ja nie mam garażu i musze czekać aż kumpel wróci i mi udostępni. Pozdrawiam!
It's better to burn out than to fade away!
Wiesz nie rozbierałem tego jeszcze, ale wg tej porady http://vw-scene.info/porada22.html to gość pisze żeby zgrzewy blach zapaćkać + te które nie są podejrzane, więc zapaćkam wszystko dokładnie, żeby więcej do tego nie wracać. A wewnątrz dodatkowo silikonem i powinno byćJacenty80 pisze:To chcesz uszczelnić nadkola czy zgrzewy? Może tymi środkami kauczukowymi do ochrony przed korozją...
It's better to burn out than to fade away!