załanczający sie alarm
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- janek822
- Użytkownik

- Kontakt:
załanczający sie alarm
samoczynnie załancza mi sie alarm ale najczęściej przy otwieraniu auta. pisałem juz o tym problemie i cześciowo go usunąłem, wywaliłem kostke od krańcówek wewnętrznych chociaż i tak była ustawiona na najmniejsza czułość, problem częściowo zniknął, ale pozostał załanczający sie jakiś drugi alarm( przeważnie przy otwieraniu auta) jest to pulsacyjny głośny sygnał jakby klakson. Krańcówki w drzwiach przyczyściłem i nic nie dało. Teraz załancza sie tylko przy otwieraniu(centralny i alarm z pilota) ale wcześniej to wył kiedy chciał i ile chciał. Nie mam zamiaru płacić po 200zł by elektromech znalazł usterke jak cały ten alarm może nie jest tyle wart. jest wyłącznik alarmu takim małym kluczeykiem ale na ten pulsacyjny sygnał nie ma wplywu. co tu zrobić?
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.

Korzystaj w wyszukiwarki na dole, czyli Google z nakierowaniem na forum http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=75824
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
rozkręć centralkę alarmu i sprawdź, czy na płytce nie zrobil się taki zielonkawy nalot (coś jak rozlana bateria). Jak alarm jest już wiekowy, to bardzo możliwe, ze moze mieć coś takiego na płytce. Też tak kiedyś miałem, załączył mi się w samo południe w niedzielę. Okazało się, ze zrobił sie taki nalot na płytce. Po wyczyszczeniu płytki bezzynką ekstrakcyjną problem znikł, ale alarm już częściowo uszkodzony.