[MK3 ABD 1.4] Zgrzytajacy wsteczny bieg
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- waldek1981
- Nowicjusz
- Kontakt:
[MK3 ABD 1.4] Zgrzytajacy wsteczny bieg
Witam wszystkich forumowiczów! Mam nurtujący mnie problem ! Ostatnio zauważyłem ze gdy wbijam wsteczny wsteczny bieg to słysze zgrzyt !!! Niewiem czy to wina sprzęgła czy też w skrzyni coś jest nie tak?!?!!? Sprzegło mi póżno chwyta !Moze to wina sprzegła?!?! Dziś bieg gdy cofałem weszedł mi normalnie a gdy póściłem sprzęgło i chciałem wbić bieg jeszcze raz usłyszałem zgrzyt ! czy to wina sprzegła czy raczej coś w skrzyni jest nie tak??? Prosze o rady!!! z góry dziękuje
Ostatnio zmieniony wt gru 05, 2006 23:30 przez waldek1981, łącznie zmieniany 1 raz.
- anthrax00001
- Mały gagatek
- Kontakt:
- bieniek1984
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
problem z innymi biegami moze niz wsteczny moze byc problem z synchronizatorem :/
[ Dodano: 20 Mar 2007 10:58 ]
ni ladu ni sklad w tym zdniu codzilo o to ze czesto synchronizator sie zuzywa i sa problemy zeby wogole wrzucic bieg bez zgrzytow u mnie w pasku tak bylo dalismy do naprawy koles wytoczyl jakies tam nowe elemnty ale tylko troche sie poprawili a 300zl poszlo.:/
[ Dodano: 20 Mar 2007 10:58 ]
ni ladu ni sklad w tym zdniu codzilo o to ze czesto synchronizator sie zuzywa i sa problemy zeby wogole wrzucic bieg bez zgrzytow u mnie w pasku tak bylo dalismy do naprawy koles wytoczyl jakies tam nowe elemnty ale tylko troche sie poprawili a 300zl poszlo.:/
jest Golf 4 ALH + jednomas + 0.260+ gtb2056v + fmic+ chip
jest wsk 125
był Golf 2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... ieniek1984" onclick="window.open(this.href);return false;
jest wsk 125
był Golf 2 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f= ... ieniek1984" onclick="window.open(this.href);return false;
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
- waldek1981
- Nowicjusz
- Kontakt:
przyznaję się mam już z lekka zużyte sprzęgło i dlatego też tak zgrzyta zapomniałem o tym napisać wcześniej mechanik odrazu po przejachniu się (zresztą to mój kolega) zauważył że sprzęgło bierze wysoko podciągnął linkę w dodatku ją wymienił i zapytał czy zgrzyta na wstecznym jak tak to sprzęgło do wymianywaldek1981 pisze:ale ciągle sie zastanawiam czy sprzegło niem a z tym nic wspólnego!?!??!
reasumując:
zużyte sprzęgło ma z tym wiele wspólnego.
Szacuneczek dla wszystkich auto maniaków - takich jak ja :-)
moje MK3
moje MK3