1.) Co to jes za rurka, z jednej strony jest zaslepiona i idzie az chyba do kolektora ssacego albo wylotowego, nie wiem dokladnie bo wymacalem tylko reka a ciezko zobaczyc okiem. (widac na foto jest zaslepiona zielona guma)

2.) co to za czujnik i do czego? Czujnik jest nie podlaczony i nie ma zadnego wolnego przewodu zeby go podlaczyc ale wszystko jest ok, kontrolki sie nie pala ani nic tylko poprostu on jest tam wkrecony, po co i do czego i co by sie stalo jak bym go jakos gdzies podlaczyl?? (widac na foto jest wkrecony w glowice z boku klor nieb.)

3.) Do czeo to jest bo nawet nie wiem kakretnie co to i do czego. Z wtryskiwacza wychodzi przewod gumwy otulony sprezynaka i na koncu jest albo zaslepiony albo ma jakis czujnik. Do czego to i po co?

4.) Z tej plastikowej obudowy(dolot powietrza) na wtryskiwaczu/gazniku wycchodza z tylu dwie male rureczki jedna plastikowa druga metalowa i sa nie podlaczone, to chyba od podcisnienia ale nia mam zadnych wolnych przewodow od podcisnienia zeby podlaczyc. to chyba jakis zawor jest bo w tej obudowie sa jakby wywiercone 2 dziorki i jest to wlozone od sroka. co to i po co??

5.) I tak na marginesie. 2 dni temu sciaglem zacy wrtuskowacz z kolektora ssacego bo mialem walnieta ta duza gume/uszczelke. Gume wymienilaem a caly wtryskowacz wyl zapierdzielony w srodku olejem i smarem, poczyscilem wszystko ale dzis zauwazylem ze znow chyba jest zapierdzielony olejem bo jakby z jes pierwszej kostki co jes wpieta do wtryskiwacza od tej wiazki/listwy przewodow oej sie lal. Czy to normalne ze w tym wtryskiwacczcu jest pelno oleju o chwilke i sad on sie tam bierze? Az w tym plastiku od dolotu powietrza byl olej..
Mam nadzieje ze was nie zanudzilem moim postem. Bede wdzieczny za pomoc