ile wam pali bo mi wyszlo 12l na 100
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
ale po miescie ci spali 8 l czy w jezdzie mieszanej troche trasa troche miasto, bo jak ja odpale saochod ii jade 2,3 km i od razu go gasze to jade na ssaniu caly odcinek silnik wogole nie rozgrzaqny bylem u mechanika i powiedzial mi ze przy tak krotkich dystansach to spalanie jest w normie od 10 do 12 l dodoam ze jade cala droge przez mieasto
człowiek cieszy sie dwa razy jak kupi i jak sprzeda
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
nierealne... golfy mk3 nie palą tak mało w żadnej wersji... jezeli jest to FAKT to musisz ten model opatentować heheehmmksk pisze:Może zabrzmi to nie realnie ale w ostatnie wakacje zrobiłem trasę 1000 km, 500km w jedna i 500 z powrotem .Starałem się jechac ok 90-110km/h i sprawdziłem spalanie w jedną jak i w drugą stronę wyszło ok 4,8litra na 100km.
miesiąc temu zrobiłem identyczna trasę i spalanie dochodziło do 6 litrów ale podejrzewał że miała wpływa na to temperatura otoczenia jak i korki.
no ja nie wiem jak Wy to robicie, moj 1,8 ABS to na trasie jak wezmie 10 to sie ciesze.... przy predkosciach do 110 a na miescie to szkoda gadac prawie 14 (paliwa) gazu to +2litry a na miescie mam na mysli do pracy i z powrotem (mam jakies 12km) i bylem juz u wielu mechanikow (sprawdzali sonde, czujniki, (nadmienie ze swiece, palec zapolonowy i kable mam nowe) nie wspominajac o termostatcie tak ze nie wieze w Twoje spalanie pozdrawiam
zycie to sa chwile chwile, tak ulotne jak motyle...
A ja ostatnio w swoim AAM 75KM wymieniłem tą gumowo-metalową podstawę wtrysku, ponieważ ze starości się rozleciała. No i teraz mój golfik pali według mnie w normie. Spalanie sprawdzane po zatankowaniu do pełna.
I wyszło tak:
*w trasie prędkości od 90 do 110 spalanie - 7.6l/100 km
*miasto niskie prędkości w zależnosci od natęzenia ruchu i dynamiki od 10 - 12 litrów przy jeździ bardzo dynamicznej
*średnie spalanie wynosi około 9l/100km
Jeżdżę na benzynie 95 czasem 98.
Myślę że wynik w mieście może zależeć od wielu bardzo czynników i może się różnić troszkę u każdego.
I wyszło tak:
*w trasie prędkości od 90 do 110 spalanie - 7.6l/100 km
*miasto niskie prędkości w zależnosci od natęzenia ruchu i dynamiki od 10 - 12 litrów przy jeździ bardzo dynamicznej
*średnie spalanie wynosi około 9l/100km
Jeżdżę na benzynie 95 czasem 98.
Myślę że wynik w mieście może zależeć od wielu bardzo czynników i może się różnić troszkę u każdego.
- lluukkaasss
- Gadatliwa bestia
No dobra mądrale A teraz niech mi powie ktoś kto ma ile mu pali 2.0 GTI MK3 ?? ;>
Właśnie mam takiego w drodze i sie zastanwiam czy sie w 14 zmieszcze hehe. Ale może znajdzie się ktoś kto ma takiego i przetestowal...
Aktualnie jezdze MK3 z silnikiem 1.4 i też rewelacji nie ma... jak zalozylem mu 185/65 R14 to po miescie wyjde tez kolo 10, ale potrasie jadac 90 - 110 to potrafi ponizej 6 spalic
Pozdrawiam
Właśnie mam takiego w drodze i sie zastanwiam czy sie w 14 zmieszcze hehe. Ale może znajdzie się ktoś kto ma takiego i przetestowal...
Aktualnie jezdze MK3 z silnikiem 1.4 i też rewelacji nie ma... jak zalozylem mu 185/65 R14 to po miescie wyjde tez kolo 10, ale potrasie jadac 90 - 110 to potrafi ponizej 6 spalic
Pozdrawiam
Sztuczna inteligencja jest niczym w porownaniu z naturalną głupotą
Mój pali sprawdzone:
miasto 13litrów
średnio 50km trasa 50 km miasto 9litrów
trasa lato Warszawa - Gdańsk wyszedł 7.2 z klimą działającą non stop w tym około 1.5 godziny w 20 kilometrowym korku, średnia prędkość około 120km/h
miasto 13litrów
średnio 50km trasa 50 km miasto 9litrów
trasa lato Warszawa - Gdańsk wyszedł 7.2 z klimą działającą non stop w tym około 1.5 godziny w 20 kilometrowym korku, średnia prędkość około 120km/h
Żyj chwilą, nigdy niczego nie żałuj!
[URL=http://www.iv.pl/][IMG]http://www.iv.pl/images/01076717124385177074.jpg[/IMG][/URL]
[URL=http://www.iv.pl/][IMG]http://www.iv.pl/images/01076717124385177074.jpg[/IMG][/URL]