[mk3]Raz na kilkanaście, problem z odpaleniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3]Raz na kilkanaście, problem z odpaleniem
Więc tak ogólnie auto pali dobrze bezproblemowo jednak raz na kilkanaście moze kilkadziesiąt odpaleń kręci a nie chce odpalić , kręci ale tak jak by nie łapie przeważnie jak sie troche pojeździ przekręca sie kluczyk słychać pompa elegancko podaje ale nie pali. Kilkukrotnie zuważyłem iż wtedy jak nie pali kilka razy przekręce kluczyk i nie odpala a czasami tak jak by tyknie wskazówa obrotomierza wtedy wiadomo że już odpali. Dzisiaj nawet po tym jak nie chciał odpalić aż w końcu odpalił po prostu zgasł podczas jazdy i znoof problem ale po jakimś czasie odpalił.
pOmóżcie czego szukać przewody i świece wykluczam może jakiś przekażnik gdzie lookać co patrzeć ??
Dzięki za pomoc
pOmóżcie czego szukać przewody i świece wykluczam może jakiś przekażnik gdzie lookać co patrzeć ??
Dzięki za pomoc
he gdzis juz to widzałem mna forum,prawdopodobnie ci nie włancza sie regulator podcisnienia czastek stałych,to jest takie małe badziewie koło kielicha za filtrm powietrza,kup cos takiego w sklepie,ale na wymówniem i sprawdż,tródno mi jest okreslic wade jak nie mam przed oczami problemu,a pompka w zbiorniku sie cały czas włancza,jak niezawcze to zmien przekażnik,moze tez ci sie pompa zacynac ,nie jestem w stanie powiedziac ,bo niewidze powodzenia
- Lothar
- Car programmer
- Kontakt:
ja mam ciągle problemy z odpalaniem, tzn ładnie kręci ale nie odpala, ponoć jest to kostak przy stacyjce która można wymienić, jak inaczej ułoże rękę i docisne kluczyk jakoś mocniej to odpala, kostke już mam bo kosztuje grosze ale nie mam czasu wymienić, a i jak rozkręcałem plastiki to nie wiem za bardzo jak starą wyjąć
Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8
Ja mam takie cos ale wiem ze na 1000% wina cewki zapłonowej...bowiem jak jest sucho autko odpala zas jak poiwetrze jest wilgotne juz nie odpale..wtedy biore syszarke w łape oszuszam cewke i pyk autko na chodzie:)Hehe musze wymienic to cewke bo juz powoli zaczyna mnie to denerwowac:)
ALPINE CDA-7894RB
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
RAINBOW SAC 465.20
STEG K4.02
RF P3D410
DLS A6
Wiesz z tym ciężko akurat bo to potrafi sie zdarzyć raz na tydzień lub raz na 3 tyg więc nie wiem czy sklep jakiś użyczy W każdym razie dzięki za info jak na dłużej nie odpali wezme to pod uwageSylvo23 pisze:he gdzis juz to widzałem mna forum,prawdopodobnie ci nie włancza sie regulator podcisnienia czastek stałych,to jest takie małe badziewie koło kielicha za filtrm powietrza,kup cos takiego w sklepie,ale na wymówniem i sprawdż,tródno mi jest okreslic wade jak nie mam przed oczami problemu,a pompka w zbiorniku sie cały czas włancza,jak niezawcze to zmien przekażnik,moze tez ci sie pompa zacynac ,nie jestem w stanie powiedziac ,bo niewidze powodzenia
Włąsnie bardziej bym obstawiał może kostke w stacyjce może immo?? ile dałeś za te kostkę i jak to sie konretnie nazywa ??azizi pisze:ja mam ciągle problemy z odpalaniem, tzn ładnie kręci ale nie odpala, ponoć jest to kostak przy stacyjce która można wymienić, jak inaczej ułoże rękę i docisne kluczyk jakoś mocniej to odpala, kostke już mam bo kosztuje grosze ale nie mam czasu wymienić, a i jak rozkręcałem plastiki to nie wiem za bardzo jak starą wyjąć
Witam!
Mam ten sam problem.. U mnie widac wyraznie przy zapalaniu --->>> czerwone kontrolki od akumulatora itd. gdy zgasna po przekreceniu kluczyka to znaczy ze rozlaczyl sie zaplon w kostce ... a jezeli po przekreceniu kluczyka lampki sie pala to odpala... Jezeli masz podobnie to jest kostka na 100%
Pozdrawiam!
Mam ten sam problem.. U mnie widac wyraznie przy zapalaniu --->>> czerwone kontrolki od akumulatora itd. gdy zgasna po przekreceniu kluczyka to znaczy ze rozlaczyl sie zaplon w kostce ... a jezeli po przekreceniu kluczyka lampki sie pala to odpala... Jezeli masz podobnie to jest kostka na 100%
Pozdrawiam!