1.4 TSI Golf VII
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.4 TSI Golf VII
Szczerze, to nie podnosiłem machy 140 km wersji. W Golfie VI bez problemu dało odróżnić się 122 km od 160 km, ale tam był kompresor. Tu zaś zapewne jest większa suszarka.
1.4 TSI Golf VII
Czyli który trwalszy?
Kupić 122 i zrobić program w CS na 150-160ps czy kupić 140PS i zrobić małą korektę do 160PS )i załatac turbo dziure).
Różnica w zakupie to 3tys
soft chce zrobic po gwarancji, chyba ze sie nie kapną to w czasie gwarancji. Po dotarciu silnika oczywiscie.
Kupić 122 i zrobić program w CS na 150-160ps czy kupić 140PS i zrobić małą korektę do 160PS )i załatac turbo dziure).
Różnica w zakupie to 3tys
soft chce zrobic po gwarancji, chyba ze sie nie kapną to w czasie gwarancji. Po dotarciu silnika oczywiscie.
Prędkość nie zabija, tylko gwałtowna jej utrata
1.4 TSI Golf VII
Panowie czy wam sprzedawcy też wcisnęli diesla zamiast benzyny? Oto filmik, który nakręciłem. Czasami słyszę na luzie nawet w kabinie jak to nazwać, takie dziwne chrobotanie. Nie zawsze, ale jednak. Zastanawiam się czy jestem przewrażliwiony czy zgłosić to do serwisu może TTTM.
Pozdrawiam.
[youtube][/youtube]
Pozdrawiam.
[youtube][/youtube]
1.4 TSI Golf VII
Tutaj masz nagrany przeze mnie odgłos 1.4 TSI 122 KM z Golfa VII mojego brata.
Porównaj sobie.
[youtube][/youtube]
Porównaj sobie.
[youtube][/youtube]
1.4 TSI Golf VII
W sumie to brzmią podobnie.
Edit:
A propo chrobotania w kabinie nagrałem film. Co to może być? Łożysko sprzęgła?
[youtube][/youtube]
Przebieg 4 tyś zwariować można. Pytanie do posiadaczy siódemy, czy zauważyli coś takiego u siebie. Tak się dzieje tylko na luzie. Czasami jest ok, a czasami jak na filmie.
Pozdrawiam.
Edit:
A propo chrobotania w kabinie nagrałem film. Co to może być? Łożysko sprzęgła?
[youtube][/youtube]
Przebieg 4 tyś zwariować można. Pytanie do posiadaczy siódemy, czy zauważyli coś takiego u siebie. Tak się dzieje tylko na luzie. Czasami jest ok, a czasami jak na filmie.
Pozdrawiam.
-
- Nowicjusz
1.4 TSI Golf VII
Mój Golf VII 1.4 TSI 122 KM ma dopiero przebieg 3 tys. km. i żadnych niepokojących odgłosów nie słychać.
W kabinie kierowcy trzeba wsłuchiwać się w pracę silnika bo jest tak cichy, że go prawie nie słychać.
W kabinie kierowcy trzeba wsłuchiwać się w pracę silnika bo jest tak cichy, że go prawie nie słychać.
-
- Nowicjusz
Re: 1.4 TSI Golf VII
Coś mi tu nie gra:skus pisze:Panowie czy wam sprzedawcy też wcisnęli diesla zamiast benzyny? Oto filmik, który nakręciłem. Czasami słyszę na luzie nawet w kabinie jak to nazwać, takie dziwne chrobotanie. Nie zawsze, ale jednak.
Piszesz o dieslu, a filmik dotyczy benzyny:
skus pisze:Golf7 1.4 TSI 140hp engine noise
1.4 TSI Golf VII
Na prawdę muszę Ci to tłumaczyć? :)To był sarkazm, zastanawiałem się tylko czy wszystkie tak terkoczą.
Silnika w środku nie słychać, a te chrobotanie na luzie to ma coś wspólnego ze sprzęgłem, skoro jak wciskam pedał hałas ustaje. Za dwa tygodnie będę się kontaktował z serwisem VW, teraz niestety jestem za granicą. Musze jeszcze zrobić jakieś 1,5 tyś z tym chrobotaniem, mam tylko nadzieje, że nie stanę gdzieś w polu...
Silnika w środku nie słychać, a te chrobotanie na luzie to ma coś wspólnego ze sprzęgłem, skoro jak wciskam pedał hałas ustaje. Za dwa tygodnie będę się kontaktował z serwisem VW, teraz niestety jestem za granicą. Musze jeszcze zrobić jakieś 1,5 tyś z tym chrobotaniem, mam tylko nadzieje, że nie stanę gdzieś w polu...
1.4 TSI Golf VII
Szóstki mają dokładnie to samo. Częściej zimą, jak jest ciepło, to nie ma tego. Widzisz, wciskasz sprzęgło, odgłos ustaje. Jest to terkotanie docisku sprzęgła. W szóstkach było tak, że nawet wymieniali ludziom kompletne sprzęgła, a terkotanie powracało. W końcu doszli do wniosku, ze to normalny objaw i sprzęgieł nie wymieniają. Nic się nie martw, nic się nie dzieje. A, że jest to wkurzające, to wiem, bo u siebie tez to miałem, tylko zima, teraz nie słyszę żadnego terkotania. Żeby to ustało to wciśnij i puść szybko sprzęgło.
1.4 TSI Golf VII
Czasami jest nawet tak, że wrzucam na luz na światłach i dźwięku nie ma, wcisnę sprzęgło puszczam i zaczyna chrobotać. Z tego co zauważyłem nie jest to zależne od temperatury. Tu gdzie jestem jest od paru dni 25 stopni i problem występuje. Do czasu wizyty w VW chyba będę jeździł z włączonym start/stop'em, żeby sobie ciśnienia nie podnosić
1.4 TSI Golf VII
No to jestem po serwisie. Diagnoza: tarcza z jakąś fabryczną wadą. Wymienili tarcze i docisk. Puki co żadnych podejrzanych odgłosów.
1.4 TSI Golf VII
Ręce opadają, co? Rozebrali mi samochód w poniedziałek, złożyli w piątek dopiero bo części sprowadzali z Niemiec. Co boli najbardziej nawet nie raczyli mi dać samochodu zastępczego. Coraz gorsze zdanie mam o VW, czekam na ankietkę czy jestem zadowolony z serwisu...