1.4 tsi 122 km spadek mocy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich,
Ten temat zapewne był już poruszany ale cały czas nie mogę znaleźć odpowiedzi.
A mianowicie mam problem z moim golfem 6 1.4 tsi 122 km polegający na utracie mocy.
Auto jest z 2010 r i od pewnego czasu podczas ciągłego przyspieszania bądź tez płynnej szybszej jazdy auto traci moc.
Na diagnostyce pokazuje ogólny błąd ciśnienia doładowania turbiny. Został juz wymieniony zawór sterujący, jak i zawór ciśnienia doładowania turbiny i problem dalej się powtarza. Czasem pojawi się kontrolka silnika lecz nie zawsze. Po ponownym uruchomieniu auta problem znika na jakiś czas.
Problem pojawia się tylko podczas szybszej jazdy .
Spadek mocy jest na tyle odczuwalny, że strach wyprzedzać inne auto. A wiadomo, że silniki te mają całkiem dobre osiągi.
Bardzo proszę o pomoc. Gdzie może tkwić problem ?
Z góry dzięki
Ten temat zapewne był już poruszany ale cały czas nie mogę znaleźć odpowiedzi.
A mianowicie mam problem z moim golfem 6 1.4 tsi 122 km polegający na utracie mocy.
Auto jest z 2010 r i od pewnego czasu podczas ciągłego przyspieszania bądź tez płynnej szybszej jazdy auto traci moc.
Na diagnostyce pokazuje ogólny błąd ciśnienia doładowania turbiny. Został juz wymieniony zawór sterujący, jak i zawór ciśnienia doładowania turbiny i problem dalej się powtarza. Czasem pojawi się kontrolka silnika lecz nie zawsze. Po ponownym uruchomieniu auta problem znika na jakiś czas.
Problem pojawia się tylko podczas szybszej jazdy .
Spadek mocy jest na tyle odczuwalny, że strach wyprzedzać inne auto. A wiadomo, że silniki te mają całkiem dobre osiągi.
Bardzo proszę o pomoc. Gdzie może tkwić problem ?
Z góry dzięki
Witam ponownie,
dodam jeszcze iż auto ma 110 tys przebiegu.
Gdzie jeszcze może być przyczyna takiej utraty mocy ???
Pozdrawiam
dodam jeszcze iż auto ma 110 tys przebiegu.
Gdzie jeszcze może być przyczyna takiej utraty mocy ???
Pozdrawiam
perszing1, nie pisz posta pod postem jest opcja edytuj. turbina sprawdzona, oraz przepływomierz? robione logi jak działa turbo
Tak turbina sprawdzona. Podobno w stanie idealnym. Przeplywka tez . Z tego co wiem mechanik podpią kompa i miał szczytać błędy podczas jazdy. Ale tłumaczył ze błąd jaki wyskakuje to ogólny błąd z ciśnieniem doładowania bez dokładnego sprecyzowania gdzie on występuje . Tylko jak tak dalej pójdzie to wszystkie zawory zostaną wymienione a moy dalej nie będzie. Najgorsze ,ze w salonie tez nie mają pojęcia. Tam całą turbine wymieniali na gwarancji. Moje auto juz po i zaczynają się problemy
Mysle ze mechanik wpadł na to żeby ja sprawdzić. W razie czego jestem umówiony na srode to mu o tym powiem. Ale jeżeli ktoś jest mechanikiem to powinien chyba to sprawdzić. Ja jestem amatorem w tych sprawach niestety dlatego jestem na forum.
perszing1, ehh to jest urok samochodu z elektronika kupa czujników każdy ze sobą w spół gra wiec nie jest tak łatwo ogarnąć ten problem. trzeba logi zapodać i do porównania .
perszing1 masz problem z zaworem wastegate w kolektorze wydechowym
mój filmik przedstawi w czym problem
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bYqAQ7vd3mE[/youtube]
mój filmik przedstawi w czym problem
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=bYqAQ7vd3mE[/youtube]
kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam GTI R i inne mocne sztuki ;)
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND
2016 AUDI RS6 EXHAUST SOUND