Witam. Posiadam auto jak w tytule. posypal mi sie katalizator ,mechanik go wybebeszyl i tak jak sie spodziewalem -wywala blad (mam sonde za katem).
Jestem zdecydowany na kupno nowego kata. zamowilem zwykly uniwersalny z bosala za 250zl. teraz pytanie czy zadziala prawidlowo? nie wiem na jaka jest norme. podejrzewam ze norme euro 2(nie ma wejscia na sonde z tylu) trzeba go bedzie przerabiac. czy jest sens w tym grzebac (czy bedzie wywalal blad?) czy po prostu doplacic wiecej i sciagnac katalizator z normami euro 3?
Katalizator Golf IV 1.4 16v AXP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Ostatnio zmieniony wt lut 26, 2013 15:39 przez mateusz55_mu, łącznie zmieniany 1 raz.
Powinieneś raczej kupic kat pod Euro4. Nie wiem czy sonda nie będzie ci nadal sypac błedami. Ja kupowałem kata pod Euro 4 w firmie Pamaku.
Ja mam W 1.4 16V katalizator uniwersalny znanej firmy MAGNAFLOW ten http://rpmotorsport.pl/auta/katalizator ... -8955.html" onclick="window.open(this.href);return false; i nie nażekam . Też mi się posypał, wspawałem pusty, ale ten dźwięk przy pustym mnie przestraszył i kupiłem nowy uniwersalny, dodam, że ja mam AKQ więc sondy za katem nie mam, ale tam by ci doradzili i dobrali odpowiedni, dwóch kumpli tam kupowało (do peugeota i seata) i też nie zawiodło się !
MK4 1.4 16V 75KM (AKQ)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)
Ja w vtechu programowo w 1.4 16v wyłączyłem sondę kata nie ma i bledow tez