przy kręceniu kierownica gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam ! Jak w temacie golf 1.4 16 V AHW przy kręceniu kierownicą w miejscu na maxa potrafią spaść tak obroty że go zadusi. Normalnie obroty chodzą ok, nie skaczą, dzieje się to tylko na postoju kręcąc kierownicą. Wątpie żeby to była wina przepustnicy gdyż nie występują żadne inne objawy. Podejrzewam pompe od wspomagania ( narazie chodzi cicho i płyn jest na max) albo słyszałem że może to być sypiący się alternator ?
Jesli pompa jest wporzadku to sproboj wymienic plyn we wspomaganiu bo z czasem zmienia swoje wlasciwosci i pompie ciezej pompowac a co za tym idzie wieksze jest zuzycie energii i gasne, a jesli to nie pomoze to alternator na wykonczeniu
Było:
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
Golf MK4 1.4 16V AKQ ->SWAP-> 1.8 20V AGN
Jest:
Audi A6 2.4 V6 Quattro ARJ
własnie tak bym obstawiał ten alternator bo mam taki objaw że po włączeniu silnika po chwili jak przygazuje to wtedy jak by lepiej światła świeciły i nawiew lepiej pracował
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Re: przy kręceniu kierownica gaśnie
Moim zdaniem 100 % przepustnica... jak masz klimatyzację to ją włącz jak obroty się nie podniosą to moim zdaniem odpowiedź jest jednoznaczna.
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Objaw z przygaszającymi światłami też miałem oraz przy kręceniu kierownicą na postoju na maksa spadały obroty i przygasały światła ale nie na tyle żeby zadusić silnik. Po czyszczeniu i adaptacji przepustnicy w/w objawy minęły. Na forum seata był przypadek taki jak Twój i diagnoza padła na przepustnice.
Możesz sprawdzić coś takiego: przy ruszaniu na jedynce lub na wstecznym bez gazu z samego sprzęgła pedał gazu powinien sam automatycznie "uciec" delikatnie spod sandała
Możesz sprawdzić coś takiego: przy ruszaniu na jedynce lub na wstecznym bez gazu z samego sprzęgła pedał gazu powinien sam automatycznie "uciec" delikatnie spod sandała
- czarekcw
- kierownik kibla
Tak się nie robi od tego zacznijmymirek87 pisze: przy kręceniu kierownicą w miejscu na maxa
Mój MK4 AKL "BASIS" http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=89&t=413429" onclick="window.open(this.href);return false;
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
A mały test który Ci poleciłem ma na celu sprawdzenie układ podnoszenia obrotów w zależności od obciążenia silnika.
Chcesz mieć pewność 100% sprawdź obciążenie silnika na Vagu po kolei włączając odbiorniki a następnie kiera na maxa skręcona....
Chcesz mieć pewność 100% sprawdź obciążenie silnika na Vagu po kolei włączając odbiorniki a następnie kiera na maxa skręcona....