Olej nowy dostał castrola 10w40 może nie dobry? Taki mechanik wlal..
Świece nowe
Wszystkie filtry
Golf iv 1.8T 20V przerywa, słaby
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- luka828
- Mały gagatek
Nie chcę cię martwić,ale miałem podobny problem z spadkiem mocy i dziwnym dzwięki klawiatury silnika. U mnie niestety zakończyło się wymianą słupka silnika(taniej niż całkowity remont), bo był syf na wale korbowym. Ogólnie jeździłem bez jednej panewki Więc czekałby mnie szlif wału, bloku, planowanie głowicy, rozebranie wszytskiego, nowe pierscienie/panweki...Więc wymieniłem słupek i śmiga idelanie(tylko turbina mi kopic na biało i muszę ją wymienić ) i jest narazie spokój. Btw silnik pali na wsyztskie cylindry? Sprawdzałeś może to?
-
- Nowicjusz
Pali niby na wszystkie sprawdzałem cewki
Raczej nie bo żadnych dźwięków nie ma tylko strasznie gorąco grzeje się bardzo no i przy tych 4.5tys obr łapie juz solidnie wydaje mi się tak jak powinien. Wcześniej był jeszcze błąd przepływki, ale po wymianie skutki takie jak pisze wyżej
Raczej nie bo żadnych dźwięków nie ma tylko strasznie gorąco grzeje się bardzo no i przy tych 4.5tys obr łapie juz solidnie wydaje mi się tak jak powinien. Wcześniej był jeszcze błąd przepływki, ale po wymianie skutki takie jak pisze wyżej
MK 4 1.8T AGU
- luka828
- Mały gagatek
W sumie to do silników torbodoładowanych zaleca się full syntetyk. Ja teraz mam 5w-40 castrola i narazie jest ok.
-
- Nowicjusz
A może była walnieta przeplywka i ten czujnik temp cieczy i gdy wymieniłem przeplywke to twkie są objawy, gdzieś w diagnostyce 1.8t czytałem na spadek mocy może mieć wpływ ten czujnik, odpalanie, wysokie spalanie
MK 4 1.8T AGU
- luka828
- Mały gagatek
Czujnik temp.? Trochę wątpie bo sam jezdziłem z miesiąc z uszokodzonym i jakoś spalanie nie wzrosło, było wysokie jak zawsze z tym silnikiem