Nie chce odpalać
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Nie chce odpalać
tOmal możesz dokładniej opisać jak to sprawdzić?(tylko tak dla laika krok po kroku)
Mam program Polski Vag 4.9
Czujnik już zamówiłem - będzie w poniedziałek tylko sam go nie wymienię dostęp jest tam masakryczny -dajcie namiar na jakiegoś magika
Mam program Polski Vag 4.9
Czujnik już zamówiłem - będzie w poniedziałek tylko sam go nie wymienię dostęp jest tam masakryczny -dajcie namiar na jakiegoś magika
Nie chce odpalać
Zazwyczaj w grupie 001 w blokach pomiarowych masz prędkość obrotową silnika.
Sprawdź przewód masowy przy silniku, nie pomyślałem o tym wcześniej, a objawy pasują jak ulał, to tłumaczy też tę całą litanię błędów co wrzucałeś wcześniej. Jak nie będzie chciał odpalić, podepnij przewodem rozruchowym minus z akumulatora pod silnik.
Sprawdź przewód masowy przy silniku, nie pomyślałem o tym wcześniej, a objawy pasują jak ulał, to tłumaczy też tę całą litanię błędów co wrzucałeś wcześniej. Jak nie będzie chciał odpalić, podepnij przewodem rozruchowym minus z akumulatora pod silnik.
Re: Nie chce odpalać
Wczoraj mechanik wymienił mi ten czujnik- jak na razie odpala bez problemu ale będę się cieszył jak pochodzi z tydzień.
UWAGA jak będziecie wymieniać to należy zwrócić uwagę na długość przewodu.
Mi oczywiście sprzedali za krótki a w golfie powinien być 570mm.
Sprawdziłem obroty podczas rozruchu tak jak radził tOmal.
Podczas rozruchu najpierw jest ok 140 potem 1200 aż do 1400 i od razu spada do 840 a po ok pół minuty do 800 i tak już trzyma.
Poniżej zrzut, - nie wiem czy to dobrze?
UWAGA jak będziecie wymieniać to należy zwrócić uwagę na długość przewodu.
Mi oczywiście sprzedali za krótki a w golfie powinien być 570mm.
Sprawdziłem obroty podczas rozruchu tak jak radził tOmal.
Podczas rozruchu najpierw jest ok 140 potem 1200 aż do 1400 i od razu spada do 840 a po ok pół minuty do 800 i tak już trzyma.
Poniżej zrzut, - nie wiem czy to dobrze?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Nie chce odpalać
dobrze jest...po rozgrzaniu silnika obroty powinny być pomiędzy 760 a 880 także u Ciebie jest git
Nie chce odpalać
Ale 140 podczas rozruchu to trochę mało, powinno być dwa razy tyle. Niemniej jednak nie ma co panikować - jak działa to działa - nie trza psuć
Nie chce odpalać
Odnośnie robocizny to myślę, że to zależy, bo czasami wystarczy tylko wykręcić śrubę i jakoś da się czujnik wymontować, a czasami jest tak zapieczony, że trzeba to nawiercać i wyciągać po kawałku
Nie chce odpalać
Hej
Samochód tydzień po wymianie odpala bez problemu.
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.
Za wymianę zapłaciłem 50zł.
Za czujnik 130 zł (jakiś Włoski)
Były od 60 zł (polskiej produkcji) do chyba 180 (Bosh).
Wg mnie dostęp jest masakryczny (u mnie dodatkowo gaz).
Do dziś nie wiem jak/gdzie tą wtyczkę z czujnika wetknąć -chyba łączy się z drugą wtyczką (szarą) z drugiej strony
Samochód tydzień po wymianie odpala bez problemu.
Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.
Za wymianę zapłaciłem 50zł.
Za czujnik 130 zł (jakiś Włoski)
Były od 60 zł (polskiej produkcji) do chyba 180 (Bosh).
Wg mnie dostęp jest masakryczny (u mnie dodatkowo gaz).
Do dziś nie wiem jak/gdzie tą wtyczkę z czujnika wetknąć -chyba łączy się z drugą wtyczką (szarą) z drugiej strony
Nie chce odpalać
Fresz, Zacznij od początku, a nie od szukania cudów, czyli świece, ciśnienie paliwa, przewody masowe.
Jak nie będzie chciał odpalić to podepnij pod kompa i sprawdź czy jest odczyt obrotów przy kręceniu rozrusznikiem w gr 001
Jak nie będzie chciał odpalić to podepnij pod kompa i sprawdź czy jest odczyt obrotów przy kręceniu rozrusznikiem w gr 001
Nie chce odpalać
Kostka w stacyjce, spróbuj przy odpalaniu złapać kluczyk za brzegi, dwoma palcami, zazwyczaj się uruchomi.
To że pompa pracuje nie znaczy wcale, że jest ciśnienie.
To że pompa pracuje nie znaczy wcale, że jest ciśnienie.