[mk4] Re: Golf 4 1.6 sr szarpanie podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystkich
Chciałbym opisać mój problem z golfem 4 1.6sr gaz sekwencja
Otoz to jadąc samochodem zatrzymałem się na chwilę załatwić sprawę gdy później odpaliłem zwiększyły mu się obroty i podczas jazdy gwałtownie szarpnol i nie było wgl mocy żeby jechać zatrzymałem się zgasilem odpaliłem spowrotem i mniej szarpal i gdy np dojeżdżam na sprzęgle do świateł to gaśnie lofaluje trochę na obrotach i gaśnie
Dodam że na benzynie też występuje szarpanie ale nie gaśnie na luzie tylko lekko obroty faluja
Chciałbym opisać mój problem z golfem 4 1.6sr gaz sekwencja
Otoz to jadąc samochodem zatrzymałem się na chwilę załatwić sprawę gdy później odpaliłem zwiększyły mu się obroty i podczas jazdy gwałtownie szarpnol i nie było wgl mocy żeby jechać zatrzymałem się zgasilem odpaliłem spowrotem i mniej szarpal i gdy np dojeżdżam na sprzęgle do świateł to gaśnie lofaluje trochę na obrotach i gaśnie
Dodam że na benzynie też występuje szarpanie ale nie gaśnie na luzie tylko lekko obroty faluja
[mk4] Re: Re: Golf 4 1.6 sr szarpanie podczas jazdy
Podepnij kompa to może coś wypluje. Być może rozszczelnił się dolot powietrza...
Błędy
Miernik masy powietrza (zap)
Ciśnienie wspomagania kierownicy (zap)
Regulacja lambda 1 Akt
Miernik masy powietrza (zap)
Ciśnienie wspomagania kierownicy (zap)
Regulacja lambda 1 Akt
Co do falowanie obrotów to odepnij wtyczkę na czujniku w pompie wspomagania kierownicy. Jak ustąpi to masz winnego. Co do błędu z przepływki to może być i jej wina a może masz zaburzony przepływ powietrza w dolocie tzn nieszczelność pomiędzy przepływką a głowicą silnika...skasuj błędy i sprawdź za kilka dni czy powrócą.
Cały czas powracają
Jak odepne przepływie to nie ma falowania
Tylko że na benzynie go dusi jak przepływomierz jest odpiety
Jak odepne przepływie to nie ma falowania
Tylko że na benzynie go dusi jak przepływomierz jest odpiety
No i ma go dusić na odpiętej. Spróbuj przeczyścić przepływkę (jak to znajdziesz na forum lub yt). Może masz możliwość podmiany od kogoś na próbę...
Czyscilem przepływke
Nie mam zbytnio gdzie podmienić
Nie mam zbytnio gdzie podmienić