Golf 4 2.0 115KM. Brak zasilania na wtryskach
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Golf 4 2.0 115KM. Brak zasilania na wtryskach
Witam. Golfik 2,0 115KM benzyna nie ma zasilania na wtryskiwaczach i nie chce odpalić. Po podłączeniu do komputera pokazuje obwód otwarty na wszystkich wtryskiwaczach. Po podaniu zasilania na wtryski bezpośrednio z akumulatora odpala od razu. Bezpiecznik sprawdzałem i jest dobry. Gdzie szukać problemu? Pozdrawiam
Re: Golf 4 2.0 115KM. Brak zasilania na wtryskach
Przekaźnik, kostka stacyjki i wszystko co tam jest po drodze.
Przekaźnik 409 ten od pompy paliwa podmieniałem i też nic. Nie wiem jak z tą kostką od stacyjki. A co tam jeszcze jest po drodze?
Przewody. Trzeba sprawdzić czy prąd dochodzi do kostki stacyjki a potem jest "puszczany" dalej na przekaźniki, bezpieczniki, wtryski.
Nie wiem czy dobrze kojarze ale za wtryski odpowiedzialny jest chyba bezpiecznik 32 i na nim napięcie jest. To chyba przerwa będzie gdzieś za nim.
Jeżeli tak jest to szukaj usterki za bezpiecznikiem a przed wtyczkami wtryskiwaczy.
A jest gdzieś miejsce gdzie łączą się przewody z wszystkich wtryskiwaczy? Jakaś wtyczka czy coś?
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Wtyczka koło alumulatora...wtyczka 10 lub 14 pin w zależności od rocznika. Kabelek czerwono/fioletowy