Witam Forumowiczów
Dwa dni temu kupiłem golfa 4 1.6 akl. Mam z nim problem bo silnik przerywa trzęsie się. W kompie pokazuje błąd 65535 System ok( w razie pojawiania się błędu sprawdź moduł sterujący i odpowiednie kable. Błędu nie da się wykasować oraz gdy wejdę w parametry np lambdy to pokazują się przez sekundę a potem znikają. Co mogę sprawdzic by nie potrzebnie kupować nowy ECU. Może orientuje cie się ile kosztuje wyłączenie immo lub w granie mojego do nowego ECU.
Golf 4 1.6 akl błąd 65535
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Tak na prawdę to trzeba będzie sprawdzić całkowicie wiązkę elektryczną jaka dochodzi do sterownika jak i sam sterownik czy nie jest np zalany wewnątrz.
Sprawdzałem masa i plusy dwa są na pewno. A znajdę gdzieś rozpiskę kabli które idą od sterownika do czujników itp? Sterownik sprawdzałem rozkręcałem nie jest zalany.
Re: Golf 4 1.6 akl błąd 65535
Witam, jestem nowy, wyskoczył mi ten sam błąd co u kolegi wyżej 65535 system ok, nie można zobaczyć danych chwilowych np. Obroty, sonda itd. Od razu wyrzuca. W chodzie silnika zabardzo nie zaobserwowłem zmian, może po za delikatnym falowanu na rozgrzanym silniku. Co sądzicie o tym. Dzięki pozdrawiam
Re: Golf 4 1.6 akl błąd 65535
Sterownik zablokowany lub uszkodzony w sensie że brak z nim komunikacji.