AKL wyciek płynu chłodniczego
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam,kilka dni temu w czasie jazdy pękł plastikowy krociec nad skrzynią biegów-wyleciał plyn chlodniczy.Natychmiast zatrzymałem samochod i na lawecie odwiozłem do mechanika... założony nowy krociec,plyn chłodzący odebrałem samochod a plyn nadal ucieka-nie z króćca ale z połączenia skrzyni z silnikiem...miał ktoś podobny przypadek?
Może pozostało gdzieś płynu na łączeniu silnika i skrzyni biegów i teraz jeszcze ścieka sobie bo tam nie ma nigdzie obiegu wody aby mogło gdzieś lecieć.
Re: AKL wyciek płynu chłodniczego
Płynu uzupełniłem 2-3 litry w kilka dni wiec o pozostałościach po poprzednim wycieku nie ma mowy.Wyciek jest jakby zza koła zamachowego-czy jest tam zaślepka (brok)?marcin7x5 pisze:Może pozostało gdzieś płynu na łączeniu silnika i skrzyni biegów i teraz jeszcze ścieka sobie bo tam nie ma nigdzie obiegu wody aby mogło gdzieś lecieć.
- pinstonvw
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Raczej jest zaślepka sztuk 1. Niestety. Jeśli to ona to musiała solidnie skorodować albo była lipna i wyskoczyła.
...
Diagnoza machanika(celowo lub nie) była nietrafna...problemem był trojnik do LPG...plyn spływał po rurce na skrzynie biegow..problem rozwiązany.