Witam
Jestem posiadaczem VW Golda 1,4 75km 16V BCA 2003.
Niestety jestem zmuszony do wymiany silnika, ostatnio szukam innych golfów z tym samym silnikiem, niestety odnajduje ale starsze roczniki w dobrej cenie. W starszych wersjach jest jedna cewka zapłonowa w mojej znajdują się każda pojedynczo na świecach.
Czy ktoś z was wymieniał 1,4 na 1,4 silnik innego typu?
Czy samochód będzie działać na siniku z 1999 roku lub 2001 o innym oznaczeniu? Czy nie zgadza się w nich elektryka?
Proszę o pomoc
wymian silnika 1,4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: wymian silnika 1,4
Dokładnie. Na rynku używanych silników nie ma dobrych 1,4, 1,6, 1.8T, 2,0, 2,3 czy 2,8, a jak już są to w takich cenach, że bardziej się opłaca swój egzemplarz wyremontować. Zrobisz remont 1.4, będziesz dbał i żadnych problemów nie będzie, ani grama oleju też nie weźmie, mam kilku znajomych z 1,4 16v (polo, lupo, golf) i wadę brania oleju da się wyeliminować w pełniLu4Ke pisze: lepiej remontowac, kupisz kolejny zlom!
wymian silnika 1,4
ja też mam golfa 1,4 16V miał w tamtym roku remont silnika przy przebiegu 150tys. teraz wymieniałem olej po około 15tys km nic nie musiałem dolewać oleju na bagnecie cały czas było full.