Witam wszystkich
Dostałem od teściowej golfa mk4 1.6 ,jest w nim parę rzeczy do zrobienia ,ale największy mam problem chłodzeniem
Autko się nie dogrzewa na postoju jak się mu trochę gazuje to osiąga te 90 stopni ale w czasie jazdy temperatura szybko spada
Zauważyłem że zbiornik wyrównawczy był dość mocno brudny ,przepłukałem układ wyczyściłem zbiornik i wymieniłem termostat
Dalej jest to samo nie dogrzewa się ,nawet jak wyjąłem termostat i chodził na postoju ok 30 minut to nawet wąż co jest za termostatem był cały czas miękki jakby nie puszczał dalej płynu
Cały czas mnie to męczy czy to pompa wody nie domaga czy może uszkodzona uszczelka pod głowicą
Temperatura silnika
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Temperatura silnika
Jakbyś miał uszkodzoną pompę wody albo uszczelkę pod głowicą to by ci się gotował silnik. Przyczyną niedogrzania jest albo wadliwy termostat/obudowa w której jest umieszczony albo wadliwy czujnik temperatury wody. Jak możesz to sprawdź kompem jaką temp podaje do sterownika silnika a jaką na zegary.
Temperatura silnika
Adamgd, miałem podobny przypadek jakiś czas temu. Wymieniłem termostat, ale problem wrócił po czasie. I okazało się że padł czujnik cieczy chłodzącej. Cóż, czasem kłopoty chodzą parami...
Temperatura silnika
No dziś z tym walczyłem,była uszkodzona obudowa te takie kolanko gdzie przychodzi termostat
Narazie jest ok chodź zauważyłem ze jak mam na maksa włączone nawiew i temperaturę na maksa to w czasie jazdy temperatura spada do ok 70 stopni jutro pojezdze wiecej to bede obserwował
Narazie jest ok chodź zauważyłem ze jak mam na maksa włączone nawiew i temperaturę na maksa to w czasie jazdy temperatura spada do ok 70 stopni jutro pojezdze wiecej to bede obserwował