Cześć, nadeszła zimowa pora roku i w moim Golfiku przy odpaleniu auta na mrozie towarzyszy stukanie przez 2-3 sekundy.
Chcę się upewnić, czy to przez zimną temperaturę, czy może jednak coś się stało i mam się martwić?
GOLF 4 1.6 8V Benzyna + Gaz
Stuki na zimnym silniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
Stuki na zimnym silniku
prawdopodobnie szklanka któraś zanim olej ją na pompuje...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Re: Stuki na zimnym silniku
Szklanki to jakieś określenie na jakaś część? Czy tak się nazywa dana część, bo nie chciałbym usłyszeć, że to panewki albo popychacze hydrauliczne..
* Już wiem o co chodzi.
* Już wiem o co chodzi.
-
- VWGolf.pl Killer
Stuki na zimnym silniku
szklanka to właśnie popychacz hydrauliczny...panewka cały czas by stukała...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
Re: Stuki na zimnym silniku
nie zawracaj sobie tym glowy skoro stuki cichna po kilku sekundach to norma popychaczy,
u mnie przy odpaleniu tez czasami sa takie glosne stuki ale cichna po 2 sek, przejechalem na silniku 22tys (nie wliczajac poprzedniego wlasciciela) i nic sie nie dzieje...
u mnie przy odpaleniu tez czasami sa takie glosne stuki ale cichna po 2 sek, przejechalem na silniku 22tys (nie wliczajac poprzedniego wlasciciela) i nic sie nie dzieje...