kiepskie osiągi v5 agz
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
kiepskie osiągi v5 agz
Mam problem z moją borką,może mentalny ale mam wrażenie że jakoś kiepskawo przyspiesza i nie czuć tych kucy.Na kompie nie pokazał błędów i jestem w kropce.O ile w starej jettcie sam mogłem zrobić sporo rzeczy o tyle borka jest leko bardziej wymagająca i zanim coś rozgrzebie to wole szarpnąć pare info,bo może to moje urojenia,choć nie wiem bo mam jeszcze civke vi gen z jedynymi 90cioma kucami i jest większy fan(stożek na dolocie i wkręt do 7000rpm)
kiepskie osiągi v5 agz
Paliwo raczej nie bo efekt jest taki sam na gazie jak na benzynie(instalacja gazowa jest nowa) podejrzewam szklanki na zaworach,mocy w maszynie przybywa dopiero po przekroczeniu 3500rpm
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
kiepskie osiągi v5 agz
Czyli prawdopodobnie nie działają zmienne długości kolektora ssącego, sprawdź czy przy gwałtownym dodaniu gazu zasysa gruszkę sterującą. Jeśli nie to masz prawdopodobną przyczynę.kriss0977 pisze:mocy w maszynie przybywa dopiero po przekroczeniu 3500rpm
Innych przyczyn może być wiele, zaczynając od sondy, przepływomierzu, nieszczelności w dolocie kończąc na przestawionym rozrządzie.
kiepskie osiągi v5 agz
Dużo tych inny...ale przepływka sprawna bo nowa,sonda sprawna bo sprawdzana(chyba że komp kłamie) a kolektor....no muszę sprawdzić w-40 albo plakiem...
- MaciekV5
- ...
- Auto: bmw
- Silnik: CUNA
- Kontakt:
kiepskie osiągi v5 agz
napisałem Ci jak masz sprawdzić, a Ty jakieś głupoty wypisujesz...kriss0977 pisze:a kolektor....no muszę sprawdzić w-40 albo plakiem...