Hej, to pierwszy post na forum więc bądźcie wyrozumiali
Stałem się posiadaczem VB Bora jakieś 3 tygodnie temu. Od razu silnik padł i na koszt dilera został wymieniony. Teraz pytanie gdzie mogę sprawdzić numer silnika? Wcześniejszy silnik to był AKL 1.6 SR. Teraz cholera wie co tam siedzi. Z tego co koleś mówił to taki sam silnik jak wcześniej tylko z 2004 roku, stary był z 2000. Jakbyście mogli zaznaczyć na moich zdjęciach gdzie powinienem szukać numeru. Z góry dzięki
NR silnika VW Bora 1.6SR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- VWGolf.pl Killer
NR silnika VW Bora 1.6SR
szukaj z prawej strony cewki ,na łączeniu silnika ze skrzynią rant silnika...
Sprzedam części do pomp wtryskowych,całe pompy 110afn,90 1z, 90 Z górnym przelewem,pompa renault 1.9dti tłok 11
NR silnika VW Bora 1.6SR
Dobra, oznaczenie znalezione, dzięki za pomoc
Drugie pytanie, wiecie coś więcej na temat silnika AUR? Wiem tylko,że te silniki były w Seatach.
I czym się różni AKL SR od AUR??
I czy po numerze silnika będę wiedział jaki jest rok produkcji? Bo silniki te produkowano od 1998 do 2002 a koleś mi powiedział,że silnik jest z 2004.
Drugie pytanie, wiecie coś więcej na temat silnika AUR? Wiem tylko,że te silniki były w Seatach.
I czym się różni AKL SR od AUR??
I czy po numerze silnika będę wiedział jaki jest rok produkcji? Bo silniki te produkowano od 1998 do 2002 a koleś mi powiedział,że silnik jest z 2004.