[mk4] 1.4 16V Ciśnienie oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witajcie ponownie,
Niestety czarny scenariusz sie spełnił.... Nie dysponuję zdjęciami lecz wiem od mechanika... Smok byl caly zapchany opilkami... Które prawdopodobnie dostały się do pompy i ją zniszczyły... Dopiero teraz sobie przypomnialem ze ta kontrolka zaczeła świecić po naprawie gwintu w misce...niestety gość który mi to robił nie śćiągał miski do wiercenia itd.....no i stalo sie nie dość że olej jak kapał tak kapie z korka tak jeszcze pompe szlag trafil.... 190zl za taka cene kupilem pompe
Niestety czarny scenariusz sie spełnił.... Nie dysponuję zdjęciami lecz wiem od mechanika... Smok byl caly zapchany opilkami... Które prawdopodobnie dostały się do pompy i ją zniszczyły... Dopiero teraz sobie przypomnialem ze ta kontrolka zaczeła świecić po naprawie gwintu w misce...niestety gość który mi to robił nie śćiągał miski do wiercenia itd.....no i stalo sie nie dość że olej jak kapał tak kapie z korka tak jeszcze pompe szlag trafil.... 190zl za taka cene kupilem pompe
oby na tym się skończyło
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
jeśli ciśnienie było faktycznie tak niskie a do tego pływały w oleju opiłki to na pewno silnik dostał w kość i aż dziwne że przy takim ciśnieniu nie klepał albo nie zatarł się.
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Pytałem mechanika i poza pompa nic nie poszło. Niestety opilki dostały sie do pompy i ja szlag trafił.tak po za tym wszystoo sprawne pompa zmieniona ciśnienie książkowe.