1.6 sr dławienie po wymianie odmy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam. zarejestrowałem sie na tym forum z powodu problemu jaki dolega mojemu golfikowi 1.6sr . Mianowicie miałem uszkodzona odme która idzie od obudowy filtra powietrza więc zamówiłem i założyłem nową, przy obudowie filtra brakowało również tej rurki co zasysa powietrze więc tez ją zakupiłem. Po tych dwóch zabiegach mój golf przy dodaniu mocniej gazu dławi się i nie ma siły, chociaż nie za każdym razem tak się dzieję. z dziurawa odmą oraz brakującą rurką było powiedzmy ok może trochę mułowato się jeździło. W czym tkwi problem??
Hej, czyjak to robiles to przypadkiem nieodpioles przeplywki ? objawy ktore podales ewidetnie wskazuje na przeplyke uwalona. podepnij pod kompa i zobacz co tam slychac.
Re: 1.6 sr dławienie po wymianie odmy
Przepływke odpinałem, ale czy ją podpiąłem to głowy sobie nie dam uciąć. Sprawdzę i pod kompa podepnę . Jak nie podpiąłem to wstyd się przyznać
Przepływka była nie zapięta. Dławienie zniknęło ale zastanawia mnie spalanie tymczasowe na kompie. raz jak wrzucę luz pokazuję np 2.5l a czasem sie zawiesi i jest 15l. To normalne?
Masz na mysli spalanie na postoju ?0,8 l/h ?
umie zaczyna sie od 1,0 l/h a postem spada do 0,8l/h, ale za to podczas ruszania (automat) FSI potrafi pokazac 80l/h mam na mysli chwilowe spalanie ale i tak czlowiekowi sie odechciewa. Jak wyglada spalanie na miescie ?
umie zaczyna sie od 1,0 l/h a postem spada do 0,8l/h, ale za to podczas ruszania (automat) FSI potrafi pokazac 80l/h mam na mysli chwilowe spalanie ale i tak czlowiekowi sie odechciewa. Jak wyglada spalanie na miescie ?
Tak dokładnie miałem na myśli spalanie na postoju czyli aktualne spalanie. Czasem na postoju pokazuję 2 l, czasem 8 i 15l jak np.dziś . W mieście nie wiem ile ,ale komp stałe spalanie pokazuję 8.5l ,chociaż tak jak piszesz czasem podczas ruszania pokazuję sporo.
Ogólnie chodzi mi o to czy normalne,że na postoju komp pokazuję różne spalanie w przedziale 2-15l ?
Ogólnie chodzi mi o to czy normalne,że na postoju komp pokazuję różne spalanie w przedziale 2-15l ?
wedlug mnie nie. W 3 autach mam od 1,2 do 0,8 l/h. wiec 15 l jest znacznie za duzo
Czyli kłania się wizyta u mechaniora. A czy brudna przepustnica może mieć wpływ na to? bo jak wymieniałem odme to była dość zasyfiona.
Niewydaje mi sie zeby ona mogla byc przyczyna , ale mogles ja wyczyscic . A jakie masz spalanie na 100km , ile na miescie , na trasie , mieszane. Bo jak tu jest w jakiejs normie to nie wydaje mi sie zeby to byl problem. Predzej bym postawil na jakis czujnik temperatury ktory daje komputerowi zle odczyty i on ustala taka dawke na postoju. Z drugiej strony tez mozesz miec cos grzebane w zegarch i dlatego pokazuje cyfry z kosmosu. Podjedz do kogos kto mam kabel i ogarnia go , sprawdz wszytko a moze sie dowiesz co go boli. Mnie interesuje jakie masz spalanie na 100km jakie masz
Mam go nie za długo i szczerze nie tankowałem go do pełna i nie mierzyłem dokładnie ile naprawdę spala . Moja trasa jaką pokonuję to miasto i drogi poboczne , więc spalanie mi pokazuję wtedy stałe 8.5l ,a na trasie jak ostatnio jechałem spalanie było około 6.5l. Podaję to co komp pokazuję. Dziś zauwżyłem nowy problem ,mianowicie po jakimś postoju i ponownym odpaleniu silnika jak chce szybko ruszyć to potrafi się zadławić ale nie zawsze. Raczej działo się to na ciepłym silniku oraz po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu . W tym tyg jade do mechanika i zobaczymy.
Po wizycie u mechanika komp wywalił błąd przepływki i sondy . Czy przez przepływke sonda głupieje? Również powiedział ,że kable i świece do wymiany . Błędy dały się wykasować .