1.6 16V BCB Uszczelka separatora odmy...
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam.
Szukalem tematu , ale nie znalazłem.
Ostatnio na przeglądzie facet powiedział mi, ze mam do wymiany uszczelke separatora odmy, bo trochę zaczyna mi olej leciec.
Bawił się juz Ktoś w robote tego ?
Jest możliwość samodzielnej wymiany bez kanału i bez konieczności rozkręcania polowy osprzętu ?
Pozdrawiam.
Szukalem tematu , ale nie znalazłem.
Ostatnio na przeglądzie facet powiedział mi, ze mam do wymiany uszczelke separatora odmy, bo trochę zaczyna mi olej leciec.
Bawił się juz Ktoś w robote tego ?
Jest możliwość samodzielnej wymiany bez kanału i bez konieczności rozkręcania polowy osprzętu ?
Pozdrawiam.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
od dołu problemu nie ma... od góry musisz sprawdzić czy dasz radę. Lampka, lusterko między silnik a ścianę grodziową...i zacznij od lokalizacji śrubek...następnie sprawdź czy do nich dojdziesz tak aby je odkręcić...jak dojdziesz to do dzieła Przy okazji wyczyść puszkę w środku...
Śrubki są trzy, fotki robione od dołu...
Śrubki są trzy, fotki robione od dołu...
Od góry można sam odkręcałem ,tylko nie odkręcaj jednej większej co jest obok szkoda czasu bo to nie od tego ,są tylko 3 tak jak mówi przedmówca powodzenia
Dzieki Panowie.
Czy tam są takie uszczelki jak na tej aukcji : http://allegro.pl/uszczelka-zestaw-odma ... 29785.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Srubki to pewnie torxy ?
Spodziewać się jakiś "niespodzianek", czy robota raczej prosta dla przeciętnie uzdolnionego "mechanika" ?
Jakie narzędzia i inne rzeczy mogą się przydać - niestety przy opcji od góry ?
Jeszcze raz Dzięki
Czy tam są takie uszczelki jak na tej aukcji : http://allegro.pl/uszczelka-zestaw-odma ... 29785.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Srubki to pewnie torxy ?
Spodziewać się jakiś "niespodzianek", czy robota raczej prosta dla przeciętnie uzdolnionego "mechanika" ?
Jakie narzędzia i inne rzeczy mogą się przydać - niestety przy opcji od góry ?
Jeszcze raz Dzięki
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
imbusy, uszczelki jak w linku. Operacja nie jest trudna...najtrudniejsze w tym wszystkim jest ogarnięcie śrubek
Wczoraj skorzystalem z uprzejmości kolegi i wymieniłem uszczelki na podnośniku.
20 min i po robocie. Dojscie srednie , ale spokojnie idzie to samemu zrobić.
20 min i po robocie. Dojscie srednie , ale spokojnie idzie to samemu zrobić.