Gofl Nie chodzi na benzynie 1.4 ABD Proszę o pomoc.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam!
Mam problem z moim golfem, po rozebraniu i wyczyszczeniu przepustnicy przestał chodzić na benzynie przed operacja było jeszcze ok. Dodam że na gazie chodzi bez zarzutów. Możecie podpowiedzieć co to może być co mogłem zrobić nie tak ???
Mam problem z moim golfem, po rozebraniu i wyczyszczeniu przepustnicy przestał chodzić na benzynie przed operacja było jeszcze ok. Dodam że na gazie chodzi bez zarzutów. Możecie podpowiedzieć co to może być co mogłem zrobić nie tak ???
Ostatnio zmieniony pn gru 08, 2014 21:45 przez szymu, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie chodzi na benzynie 1.4 ABD
W ogóle nie chodzi ? Wszystkie przewody podłączyłeś ? Krokus pracuje ? Co dokładnie demontowałeś ?
Okręcałem to co zaznaczone strzałkami, (wszystkie śrubki odkręcałem)
i w to drugie dmuchałem sprężarka.
Chodzi ale brak wolnych obrotów, gaśnie nie chce wchodzić na obroty, tak jakby go dławiło ogólnie nie da się jeździć brak mocy, nie chce odpalać , trzeba pulsacyjnie szybko wciskać gaz żeby nie zgasł.
Tak wszystkie przewody podłączone, Krokowiec chyba pracuje bo po odłączeniu na gazie kostki obroty zaczynają falować, ale go nie ruszałem to jest dobry.
Dodam też ze strasznie śmierdzi z wydechu benzyna i wydech bardzo się grzeje.
- piotrek.radom
- Mały gagatek
Re: Nie chodzi na benzynie 1.4 ABD
Czy odkręcałeś i wyjmowałeś sam wtryskiwacz? Bo jeśli tak to z tego co pamiętam powinien być na nim taki mały gumowy oring .Sprawdź czy przypadkiem gdzieś nie spadł i po prostu założyłeś bez tego oringu. Miałem tak kiedyś w corsie b jednopunkt. Taki mały oring a potrafi dużo bałaganu narobić. Dodam, że objawy miałem identyczne.
Wychodzi na to,że i regulator ciśnienia paliwa też demontowałeś.Wychodzi na to,że to tu będzie problem.
Przeczytaj ten post
viewtopic.php?f=139&t=499627" onclick="window.open(this.href);return false;
Przeczytaj ten post
Przepustnice tez wyciągałem tylko ją czyściłem ale nic z jej nie wykręcałem, rozbierałem tylko ten wtryskiwacz. A gdzie jest ten oring możesz mi trochę jaśniej wytłumaczyć ? i gdzie go można dostać bo z tego co pamiętam to nie było tam żadnego oringu tylko taki twardy plastik co go się chyba nie ściąga(ten co jest zaznaczony na zdjęciu).piotrek.radom pisze:Czy odkręcałeś i wyjmowałeś sam wtryskiwacz? Bo jeśli tak to z tego co pamiętam powinien być na nim taki mały gumowy oring .Sprawdź czy przypadkiem gdzieś nie spadł i po prostu założyłeś bez tego oringu. Miałem tak kiedyś w corsie b jednopunkt. Taki mały oring a potrafi dużo bałaganu narobić. Dodam, że objawy miałem identyczne.
Wydaje mi się ze ten regulator jest dobry bo tak membranka jest raczej wporzoluke320 pisze:Wychodzi na to,że i regulator ciśnienia paliwa też demontowałeś.Wychodzi na to,że to tu będzie problem.
Przeczytaj ten post
Ale tu chodzi o ustawienie właściwego ciśnienia,jeżeli membrany nie uszkodziłeś mechanicznie.szymu pisze:Wydaje mi się ze ten regulator jest dobry bo tak membranka jest raczej wporzo
Ja wcale nie twierdzę,że coś uszkodziłeś.
To akurat powinieneś sam najlepiej wiedzieć.W końcu ty to robiłeś.szymu pisze:może coś źle złożyłem ?
Hmm kurde no niby na pierwszy rzut wszystko jest ok, ta membrana gumowa nie jest popękana itp. A golf dalej nie działa na benzynie.luke320 pisze:Ja wcale nie twierdzę,że coś uszkodziłeś.To akurat powinieneś sam najlepiej wiedzieć.W końcu ty to robiłeś.szymu pisze:może coś źle złożyłem ?
Ma ktoś jeszcze jakieś propozycje co może być nie tak?? Co mogę sprawdzić itp.
Też zmieniałem podstawę wtrysku, bo myślałem że to jej wina (była popękana) ale nic to nie dało :/
Panowie znalazłem też taki schemat,:
a u mnie niema tej sprężyny jak na zdjęciu, numer 2, u mnie są tylko takie części jak na obrazku
Czy to może być wina braku tej sprężyny ? Ale z tego co pamiętam jej tam nie było..
Golf działa. Powodem był brak tej sprężyny.
Temat do zamknięcia.
Temat do zamknięcia.