Gaśnie na zimnym ciężko pali
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- adrianogl20pe
- Mały gagatek
Witam
golfik gdy zimny nie chce odpalać bez dodania mu troszku gazu, auto odrazu spada z obrotów i gaśnie i tak dopóki nie złapie normalnej temperatury .Objawy takie jak by auto nie miało tak zwanego ssania,
gdy tylko się zagrzeje wszystko ok, tamtej zimy byl podobny problem ale tylko czasami ciężko odpalał, a teraz objawy sa takie jak wcześniej opisałem proszę o rady.
VW GOLF IV 1,4 16v silnik AHW
golfik gdy zimny nie chce odpalać bez dodania mu troszku gazu, auto odrazu spada z obrotów i gaśnie i tak dopóki nie złapie normalnej temperatury .Objawy takie jak by auto nie miało tak zwanego ssania,
gdy tylko się zagrzeje wszystko ok, tamtej zimy byl podobny problem ale tylko czasami ciężko odpalał, a teraz objawy sa takie jak wcześniej opisałem proszę o rady.
VW GOLF IV 1,4 16v silnik AHW
silniczek krokowy może byc przyczyna
Moja kabina http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=476251" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Gaśnie na zimnym ciężko pali
rafal_GT pisze:silniczek krokowy może byc przyczyna
miałem ten sam problem, znajomy mechanik powiedział mi ze w tym całym urządzeniu, jest taki "bolec" który może się przycinać, gdy do niego pojechałem - sprawdził mi to i odblokował, od tamtego momentu normalnie pierwsze chodzi sam na wyższych obrotach potem się unormowuje.
- adrianogl20pe
- Mały gagatek
Czytałem o tym czujniku w innym temacie gościu miał ten sam problem , zmienił ten czujnik i dalej była lipa,,, odma czysta, narazi będę szukał w przepustnicy czy coś się nie zwiesiło, bo możne to ten problem co u kolegi Lamzik , bo jest identycznie jak u niego .
- adrianogl20pe
- Mały gagatek
Sprawdzałem przepustnice ,wymyłem, rozebrałem w mak ,i dalej to samo, założyłem ja na chwile bez tej obudowy plastikowej z boku i widać ze silnik krokowy stoi zero reakcji , możne jest jakaś wróżka na forum co mi poradzi co moze być przyczyna ze on wogle nie reaguje , za rady z góry dzięki.
trzeba go wyczyścić, bo pewnie przez lata zgromadziło się tam sporo kurzu, pyłu który ze smarem go zakleił. AS jeszcze lepiej wymienić na nowy
Moja kabina http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=476251" onclick="window.open(this.href);return false;
- adrianogl20pe
- Mały gagatek
ALE CO CZEBA WYCZYŚCIĆ?rafal_GT pisze:trzeba go wyczyścić, bo pewnie przez lata zgromadziło się tam sporo kurzu, pyłu który ze smarem go zakleił. AS jeszcze lepiej wymienić na nowy
trzeba rozebrac silniczek i wyczyścić elementy rychome i nasmarować od nowa, więcej tam się nic chyba nie da zrobić. Zanim się za to zabierzesz, dobrze byłoby gdybyś mógł sobie przełożyć go jeszcze od kogoś na podmiane żeby mieć pewnośc że to on jest winowajca
- adrianogl20pe
- Mały gagatek
Chyba nie widziałeś przepustnicy z mk4 krokówka podnosi klapkę zębatka wygląda to cale ustrojstwo podobnie jak zegarek w środku, nie działa to tak jak w innych autach ze się za syfią itdrafal_GT pisze:trzeba rozebrac silniczek i wyczyścić elementy rychome i nasmarować od nowa, więcej tam się nic chyba nie da zrobić. Zanim się za to zabierzesz, dobrze byłoby gdybyś mógł sobie przełożyć go jeszcze od kogoś na podmiane żeby mieć pewnośc że to on jest winowajca
- tomcio06750
- Użytkownik
spróbuj jeszcze kupić czujnik i zmienić to i tak nie wiele kosztuje co ci zależy, a vag jakieś błędy pokazuje???
kolego sprawdził bym czujnik,sam napisałeś że auto pracuje normalnie jak uzyska normalną temp.Wiec możliwe że czujnik świruje i podaję błędne info do sterownika.Najlepiej było by podłączyć vaga i sprawdzić dane.
Golf Mk4 1.8t ARY 187km
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr
Golf Mk1 1.5D
Golf Mk1 1.3
Golf Mk2 1.6 TD
Golf Mk4 1.6sr