ciezko odpala( trezeba dac mu gazu) golf4
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- tomek95lca
- Nowicjusz
Witam!!!
golfik gdy zimny nie chce odpalac bez danie mu troszku gazy... auto odrazu spada z obrotow.
ale gdy tylko trszke sie zagrzeje wszysko ok:D
czujnik temp. nie dziala..
gdzies na necie przeczytalem ze to moze byc wina czujnika temp ale nie jestem pewien...
macie jakies teorie ?
VW GOLF IV 1,6 1999
golfik gdy zimny nie chce odpalac bez danie mu troszku gazy... auto odrazu spada z obrotow.
ale gdy tylko trszke sie zagrzeje wszysko ok:D
czujnik temp. nie dziala..
gdzies na necie przeczytalem ze to moze byc wina czujnika temp ale nie jestem pewien...
macie jakies teorie ?
VW GOLF IV 1,6 1999
A czy jak otwierasz drzwi kierowcy i czy jak przekręcasz stacyjkę w pozycję zapalenia kontrolek, to pracuje pompa paliwa? Słychać takie buczenie, że podaje paliwo? Może nie podaje i dlatego kłopoty z odpaleniem.
Ostatnio zmieniony ndz sty 19, 2014 20:02 przez alabama1, łącznie zmieniany 1 raz.
- tomek95lca
- Nowicjusz
wszysko z pompa ok jak silnik sie lekko zagrzeje i zgasze to odpala bez problemu!
problem tylko na zimnym silniku...
problem tylko na zimnym silniku...
No to jeżeli czujnik nie działa, to go wymień. Wymiana prosta, w ASO kosztuje około 120 zł oryginalny, gdzie indziej możesz trafić za około 80-100 zł, ale co do tych czujników jest duża wątpliwość, czy są oryginalne, a tylko oryginalne długo trzymają. Ja kupiłem za 80 zł, niby oryginalny i na razie działa.
- tomek95lca
- Nowicjusz
wlasnie dzwonie i szukam
mieszkam w Norwegii i czekam na telefon z serwisu Vw ma gosciu sprawdzic tak ze jest nadzieja
mieszkam w Norwegii i czekam na telefon z serwisu Vw ma gosciu sprawdzic tak ze jest nadzieja
- tomek95lca
- Nowicjusz
Czujnik wymienile i Dalej lipa... Teperartura w trakcie jazdy pokazuje ok 40 stopni... A gdy tykke stane na2-3 min temp wzrasta do 90 stopni a problem z odpalaniem Dalej ... Jakies teorie ?
A ogrzewanie dobrze działa przy tych 40 stopniach? Może masz uszczelkę pod głowicą walniętą i nie ma kompresji póki się nie nagrzeje i nie uszczelni
- tomek95lca
- Nowicjusz
klima dziala ok ale zauwazylem ze korek oleju nie jest szczelny jak obudowe silnika sciagnelem...
caly gwint jest luzny i treche mokre z oleju bylo...
czy to moze byc przyczyna ?
caly gwint jest luzny i treche mokre z oleju bylo...
czy to moze byc przyczyna ?
Termostat ? Ja mialem tak ze trzymal 80 stopni jak jechal a na postoju wskakiwal na 90 zmiana termosgatu naprawila problem do tego proponuje jeszcze zmienic krociec obiegu wody, u mnie byl sparcialy od przegzania.
- tomek95lca
- Nowicjusz
termostat wymieniony i cazujnik temp. tez ale i temp. ok pokazuje ale dalej lipny gdy odpalam....
Obroty odrazu spadaja i gasnie ?? Moze uszczelki pod kolektorem ci wyrobily. U mnie tak bylo, gasl na zimnym po odpaleniu a na ciepkym miod. Wymienilem 4 uszczelki , koszt 20 zl i ok 2 godzin swojej pracy w cieplym garazu.
-
- Ma gadane
tomek95lca, Radze sprawdzić węże do wtrysku a dokładnie podciśnienie, zimny silnik tak tylko chodzi prawda ? po ok 10-15sekundach juz trzyma obroty i pali od tyknięcia ?.
-pompa paliwa odpada
-czujnik temperatury odpada
-pompa paliwa odpada
-czujnik temperatury odpada
TEMAT ! White VW !Mercedes! http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=545560" onclick="window.open(this.href);return false;
- tomek95lca
- Nowicjusz
zgadza sie sprawdze bo juz nie wiem co mam riobic...
przepustnice podobno poprzedni wlasciciel wymienial tak ze niby ma byc dobra..
przepustnice podobno poprzedni wlasciciel wymienial tak ze niby ma byc dobra..
-
- Ma gadane
tomek95lca, mialem takie objawy u siebie w mk3 1.6 abu (75KM) były sparciałe węże od podciśnienia i tez tak auto paliło chyba ze na pych to od tykniecia i trzymał obroty
TEMAT ! White VW !Mercedes! http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=545560" onclick="window.open(this.href);return false;