benzyna w oleju , dławienie się na zimnym silniku :(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam , jestem tu nowy jak i nowym posiadaczem mego pierwszego VW Golfa 4 1.8 20v 125km , kupiłem Golfine wszystko wydawało się ok , lecze po przejechaniu 100km zapaliła się kontrolka oleju i zgasła i wystąpiło dławienie się silnika gdy jest zimny , po sprawdzeniu na bagnecie okazało się że "oleju" jest jakieś 2cm ponad maximum i czuć benzynę , ma ktoś jakiś pomysł , będę wdzięczny .
Pierścionki mogły się skończyć, a że był zalany moto-doktorem mogło wyglądać wszystko OK.
Jakieś inne objawy? Olej w płynie chłodzącym i takie tam?
Jakieś inne objawy? Olej w płynie chłodzącym i takie tam?
---
facebook.com/*#cenzura#*
facebook.com/*#cenzura#*
myślę że również spadek mocy bo nie idzie jak na 125km , zapomniałem tego dodać , płyn w chłodnicy OK . Obawiam się najgorszego czyli remontu , w temacie mechaniki jestem zielony więc zadam pytanie jak sprawdzić wtryski ???
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Wymontowywujesz listwę wtryskową i przy próbie odpalenia patrzysz czy rozpyla mgiełkę. A na noc np. żeby sprawdzić czy paliwo nie ścieka przez uszkodzony wtrysk kładziesz listwę pod jakimś naczyniem