wyciecie kata?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wyciecie kata?
Panowie mam pytanko za dniach muszę wymienić łącznik giętki, i jak już będę miał wyciągnięty wydech i sie bawił w spawanie, to teraz nasunęła mi się myśl ze można by było się pozbyć katalizatora jest go gra wartka świeczki? czy tylko zbędna robota ? sa jakies plusy tego ? czy mozne wady ? :p silnik 1.6 16v azd 105 km.
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
wyciecie kata?
Jest to kolejny temat o kacie. Dla mnie jest nonsensem usuwanie czegoś co jest sprawne
wyciecie kata?
jedyne co zrób to sprawdx czy nie jest juz delikatnie obluzowany- czy nie suka w je metalowej puszce. Usuwanie nic ci nie da dobrego tymbardziej jeżeli nie masz znim kłopotów. Po wspawaniu nowego łącznika proponuję Ci jeszcze poluzowanie wszystkich złaczy w układzie wydechowym i ponowne ich skręcenie - pozbycie się naprężen po spawaniu i uniknięcie rezonansu.
wyciecie kata?
tak jak mówi Maxan - jeśli masz sondę lambda kontrolną (za katalizatorem), a najprawdopodobniej ją masz, to zrobisz sobie problem. Moim zdaniem kat powinien zostać.