ciśnienie oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
ciśnienie oleju
Witam.
Ostatnio ojciec wyjechał samochodem z domu po przejechaniu ok.10 km zaczął wariować obrotomierz zapaliła się kontrolka oleju postanowił wrócić i jak był prawie pod domem samochód zaczął tracić moc ledwo wjechał na podwórko zgasił go i już nie chciał zapalić po powrocie z pracy ( jakieś 10 godzin później ) samochód zapalił bez problemu był uruchomiony jakieś 30-40 minut ale ojciec nie chciał nim jechać. GOLF iv 1.8 20V 125KM.
Może ktoś wie co to może być???
I jeszcze jedno pytanie w samochodzie jest climatronic i jak się przekręci kluczyk w stacyjce na wyświetlaczu klimy na kilka sekund pojawiają się wszystkie symbole jakie są możliwe i po kilku sekundach wszystko jest tak jak być powinno przed tym jak to zauważyłem autko było u mechanika na wymianie nagrzewnicy mógł on coś spie.........ć ?????????????????
Z góry dziękuje za podpowiedzi.
Ostatnio ojciec wyjechał samochodem z domu po przejechaniu ok.10 km zaczął wariować obrotomierz zapaliła się kontrolka oleju postanowił wrócić i jak był prawie pod domem samochód zaczął tracić moc ledwo wjechał na podwórko zgasił go i już nie chciał zapalić po powrocie z pracy ( jakieś 10 godzin później ) samochód zapalił bez problemu był uruchomiony jakieś 30-40 minut ale ojciec nie chciał nim jechać. GOLF iv 1.8 20V 125KM.
Może ktoś wie co to może być???
I jeszcze jedno pytanie w samochodzie jest climatronic i jak się przekręci kluczyk w stacyjce na wyświetlaczu klimy na kilka sekund pojawiają się wszystkie symbole jakie są możliwe i po kilku sekundach wszystko jest tak jak być powinno przed tym jak to zauważyłem autko było u mechanika na wymianie nagrzewnicy mógł on coś spie.........ć ?????????????????
Z góry dziękuje za podpowiedzi.
Ostatnio zmieniony śr cze 05, 2013 13:12 przez aarturj, łącznie zmieniany 1 raz.
ciśnienie oleju??????
Kontrolka oleju żółta czy czerwona, czy ostatnio było coś wymieniane, oprócz nagrzewnicy. Z climatronic to może kwestia podłączenia, zasadniczo to się na tym za bardzo nie znam więc tutaj może niech ktoś inny Ci podpowie.
ciśnienie oleju??????
czerwona kontrolka mrugała i było słychać piszczenie a poziom oleju 3/4 na bagnecie był wymieniany rozrząd i robili szlif głowic.
A gdzie jest czujnik oleju może trzeba go wymienić??????
A gdzie jest czujnik oleju może trzeba go wymienić??????
ciśnienie oleju??????
Winy szukałbym w tym, że autko prawdopodobnie zgasło podczas jazdy (do sprawdzenia sygnał z czujnika G28) i stąd sygnał o braku smarowania. Brak mocy tez może byc tego objawem.
ciśnienie oleju??????
Cześć.
Jeżeli chodzi o klimatyzacje i "mruganie wyświetlacza" może być to sygnałem o braku czynnika w układzie klimatyzacji.Mechanik rozszczelnił układ klimatyzacji próbując się dostać do nagrzewnicy są w jednej obudowie i bez rowszczelnienia jednej i drugiej nie jest to możliwe, teraz próbujac ją nawet włączyć nie będzie Ci działała - chłodziła, nie powinien się włączyć kompresor.
Co do oleju to tak jak już kolega szybciej wspomniał, do sprawdzenia czujnik ciśnienia oleju,sam stan oleju, wymiana filtra oleju jak i jego samego z płukaniem silnika. Jak mechanik wymieniał uszczelkę niedbale to mogły powpadać do silnika jakieś jej pozostałośći które blokują prawidłowy przepływ oleju.
Jeżeli chodzi o klimatyzacje i "mruganie wyświetlacza" może być to sygnałem o braku czynnika w układzie klimatyzacji.Mechanik rozszczelnił układ klimatyzacji próbując się dostać do nagrzewnicy są w jednej obudowie i bez rowszczelnienia jednej i drugiej nie jest to możliwe, teraz próbujac ją nawet włączyć nie będzie Ci działała - chłodziła, nie powinien się włączyć kompresor.
Co do oleju to tak jak już kolega szybciej wspomniał, do sprawdzenia czujnik ciśnienia oleju,sam stan oleju, wymiana filtra oleju jak i jego samego z płukaniem silnika. Jak mechanik wymieniał uszczelkę niedbale to mogły powpadać do silnika jakieś jej pozostałośći które blokują prawidłowy przepływ oleju.
ciśnienie oleju??????
jak się włączy klime to kompresor się włącza ale jakoś nie specjalnie chłodzi. A ten czujnik G28 był wymieniony bo kostka starego była połamana wsunięta i tak się trzymała. A można jakoś sprawdzić czujnik oleju czy jest dobry?????????
ciśnienie oleju??????
Ja to bym zaczął od podpięcia pod kompa i odczytaniu błędów, coś to napewno powie.
Pamiętaj też rzecz podstawową czerowna kontrolka to ciśnienie, a żółta to poziom
Pamiętaj też rzecz podstawową czerowna kontrolka to ciśnienie, a żółta to poziom
ciśnienie oleju??????
dzięki.
A jak teraz żadna kontrolka się nie zapala silnik pracuje normalnie to jak podepnę pod kąpa to pokaże jakieś błędy ???????????????
A jak teraz żadna kontrolka się nie zapala silnik pracuje normalnie to jak podepnę pod kąpa to pokaże jakieś błędy ???????????????
-
- Nowicjusz
ciśnienie oleju??????
mogą ale nie muszą się pojawić... najlepiej jak zrobił byś to w trakcie trwania "cyrku"
ciśnienie oleju??????
niestety nie mam kabla i programu i obawiam się że jak to się powtórzy to nie dojadę do mechanika
ciśnienie oleju??????
Cóż podłaćzyć można zawsze i zoabczyć, dla własnego spokoju.Najlepiej również daleko nie odjeżdżać Możliwe, że to jedonorazowy wybryk...
ciśnienie oleju??????
No i tak może być dziś jeździłem samochodem z 15-20 minut (taki dystans jaki przejechał ojciec dopóki się zapaliła kontrolka) może trochę więcej i nic się nie działo jechał normalnie. A jest jakiś sposób żeby sprawdzić czy czujnik oleju jest dobry?????? (to ten przy filtrze oleju no nie ????)
ciśnienie oleju??????
A ja jednak nadal skłaniałbym sie ku temu, że zapaliła sie kontrolka oleju bo autko zgasło podczas jazdy a nie szukałbym dziury w całym.
ciśnienie oleju??????
Ale samochód nie zgasł w czasie jazdy tylko w czasie jazdy zapaliła się kontrolka samochód dojechał do domu został zgaszony i już nie zapalił.