witam. mam problem ze swoim golfikiem a mianowicie chodzi o odgłos zużytego lożyska na zimny silniku 1.6 98 akl. wydaje mi sie ze nie jest to raczej typowy odgłos zaworu a wlasnie jakiegos lozyska tylko mam problem z ustaleniem co to moze byc.
rozrzad kompletny pasek pompa napinacz (INA) 7tys. km. napinacz paska klinowego nowy wraz z paskiem, lozysko alternatora nowe oraz kompresora klimy rowniez.
po za tym po sciagnieciu paska klinowego i uruchomieniu auta odgłos pojawia sie dalej na zimnym silniku wiec pompa od wspomagania w gre tez nie wchodzi. dodam ze ciezko ustalic na sluch skad dochodzi chałas...niby okolice kompresora i alternatora a nieraz wydaje mi sie ze gdzies z rozrzadu.
brakuje mi pomysłow i prosze jakas madra głowe o pomoc
terkotanie na zimnym silniku
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: terkotanie na zimnym silniku
zaprowadziłem auto do mechanika. caly rozrzad nowy ale nie wykluczone ze rolka byla jakas trefna a sam niestety nie mam warunkow zeby to zdiagnozowac
-
- Mały gagatek
Re: terkotanie na zimnym silniku
nie nie... poszła pompa wody. za mocno napiety pasek i lozysko poszlo sie... ale coz... wymienione i smiga