gasnący silnik 1.4 AHW
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
gasnący silnik 1.4 AHW
Witam. Jestem posiadaczem Golfa z silnikiem 1.4 i moim problemem jest to ze gaśnie na wolnych obrotach. Musze przyznać jest to uciążliwe gdyż jak dojeżdżam do skrzyżowania to muszę trzymać i hamować lewą noga, a jest to beznadziejna sytuacja. Proszę o pomoc bo nie mam zielonego pojęcia gdzie szukać a Vag mi żadnych błędów w silniku nie pokazuje.
-
- Mały gagatek
gasnący silnik 1.4 AHW
Na początek proponuję wyczyścić prezpustnice miałem to samo Po wyczysczeniu spokój.
-
- Mały gagatek
gasnący silnik 1.4 AHW
Moja przepustnica była upaprana olejem, do tego w kurzu i piachu ledwo co się obracał ten talerz w środku. Wyczyściłem i tego problemu już nie ma.
gasnący silnik 1.4 AHW
Trzeba dokładnie wymyć gardziel przepustnicy, klapkę - szczególnie od spodu i krawedzie oraz miejsce spoczynkowe klapki w gardzieli. Ogólnie wszystko ma sie błyszczeć.Geloss93 pisze:no dobra ale co tam jest takiego do wyczyszczenia bo jakos nie bardzo wiem??
gasnący silnik 1.4 AHW
Miałem to samo przy 1.4 16V, czyściłem i pomagało na pewien czas do czasu, aż w końcu pomogła wymiana przepustnicy. Też stawałem na światłach lub skrzyżowaniu a on zgasł, bo tak nisko obroty schodziły. Czyszczenie już nie pomagało, ale wymiana na nową pomogła (no nie nową, tylko ze szrotu używkę). Ale mi z tego co pamiętam, to chyba w końcu wyskoczył na vagu błąd przepustnicy !
MK4 1.4 16V 75KM (AKQ)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)
MK5 1.9 TDI 105KM (BKC)
MK7.5 1.4 TSI 150KM (CZDA)
gasnący silnik 1.4 AHW
Proponuję wyczyścić lub wymienić silnik krokowy w przepustnicy, który to de facto odpowiedzialny jest za wolne obroty biegu jałowego.