Problem z płynem chłodzącym... 1,6 SR
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Ma gadane
O kurde...
Z deczka skomplikowane.. Jutro wezmę go na kanał to zobacze skad leci... bo z takiego obrazka technicznego to nic się nie dowiem...
Jutro napisze co wyszło....
oby sie nie okazało ze peknieta nagrzewnica i woda leci po rurce i w najniższym miejscu sie skrapla...
Z deczka skomplikowane.. Jutro wezmę go na kanał to zobacze skad leci... bo z takiego obrazka technicznego to nic się nie dowiem...
Jutro napisze co wyszło....
oby sie nie okazało ze peknieta nagrzewnica i woda leci po rurce i w najniższym miejscu sie skrapla...
U mnie nie dawno również uciekał płyn chłodniczy, była plama pod autem. Okazało się że to kruciec wody. Pod tym linkiem masz jak się go wymienia http://www.skodaczesci.pl/porady/skoda/Octavia/90
Myślałem na początku, że wystarczy wymienić tylko uszczelkę, ale po rozebraniu okazało się że cały ten plastik był lekko wyżarty. Wymiana rozwiązała sprawę.
Myślałem na początku, że wystarczy wymienić tylko uszczelkę, ale po rozebraniu okazało się że cały ten plastik był lekko wyżarty. Wymiana rozwiązała sprawę.
-
- Ma gadane
o jaaaaa... kupę roboty według tego linku jest... No popołudniu zobaczę czy to stamtąd leci...
Dzięki za link...
ile kosztuje nowy kruciec wody ?
Dzięki za link...
ile kosztuje nowy kruciec wody ?
Nie jest on drogi, ja chyba płaciłem około 30zł . Tylko wydaje się że dużo roboty, ja nie ściągałem czujnika temperatury tylko wyciągnąłem wtyczkę. Podczas sprawdzania dobrze się przypatrz
-
- Ma gadane
i trzyma Ci teraz płyn ?
A miałeś w swoim silniku taką dolegliwość, że jak np stałeś gdzieś na swiatłach to czuć jakby jakieś paliwo albo olej w nawiewie... Bo mnie to wkurza i poki co zadnego zapachu do niego nie kupuje.... A nigdzie nic mi nie leci...
A miałeś w swoim silniku taką dolegliwość, że jak np stałeś gdzieś na swiatłach to czuć jakby jakieś paliwo albo olej w nawiewie... Bo mnie to wkurza i poki co zadnego zapachu do niego nie kupuje.... A nigdzie nic mi nie leci...
-
- Ma gadane
A więc leci właśnie chyba z tego kruśćca....
Jutro go wymienie na inny od starego silnika i zobaczymy czy zaprzestanie się to tragiczne coś...
i zobaczymy czy to dokladnie stamtad, bo szczerze to cięzko dokładnie dojrzeć i wyczuć czy to stamtąd czy z jakiejś rurki obok...
Jutro go wymienie na inny od starego silnika i zobaczymy czy zaprzestanie się to tragiczne coś...
i zobaczymy czy to dokladnie stamtad, bo szczerze to cięzko dokładnie dojrzeć i wyczuć czy to stamtąd czy z jakiejś rurki obok...
- maciejhan
- Ma gadane
jak z tego króćca to możliwe, że na wydech kapie i z tond ten zapach w kabinie.
No dokładnie ciężko tam się patrzy. U mnie wymiana rozwiązała sprawę z ubywającym płynem. Dolegliwości, którą opisałeś nie miałem.
-
- Ma gadane
Ok zaraz biorę prysznic po robocie i jade do sklepu VW po oryginalny Kruciec... i bede działał.. potem tylko zaleje płynu i chcę zrobić 300 km bez dolewania wody
- maciejhan
- Ma gadane
-
- Ma gadane
Ok zrobione...
Działa...
Teraz też się dowiedziałem, że śmierdzi mi olejem w nawiewie bo spod uszczelki kolektora mi leci i czuć...
Dzięki chłopaki za pomoc...
Działa...
Teraz też się dowiedziałem, że śmierdzi mi olejem w nawiewie bo spod uszczelki kolektora mi leci i czuć...
Dzięki chłopaki za pomoc...