witam
przeszukałem już chyba cale zasoby internetowe i nie mogę znaleźć sposobu na uruchomienie golfika. Jest to golf mk4 silnik benzynowy 1.4 16v AKQ z 98r. w aucie została zdjęta pokrywa zaworów w celu uszczelnienia wycieku oleju do gniazd świec zapłonowych, a co za tym idzie został zdemontowany również rozrząd. Po uszczelnieniu pokrywy i złożeniu rozrządu na nowo auto nie pali na 2 gary. Rozrząd ustawiony jest na pewno dobrze ( sprawdzałem chyba 10 razy

) cewka nowa, świece nowe, kable dobre, wymieniony tez czujnik temperatury cieczy. Cewka daje iskrę na wszystkie świece, paliwo tez dochodzi. Kolektor ssący czysty, przepustnica tez wyczyszczona. nie pali na 1 i 4 cylinder ( wnioskuje tak, ponieważ na 1 i 4 cylindrze świece są mokre od paliwa, a na 2 i 3 czarne, okopcone). Auto odpala tylko po dodaniu gazu, a jak odpali to trzeba ciągle gazować bo chodzi nierówno i po zdjęciu nogi z gazu gaśnie. Po podłączeniu do VAG'a wyskakuje błąd 609 i 610 (wyjście zapłonu 1 , 2). Jakieś pomysły co może być na rzeczy?
Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na jakieś odpowiedzi