1.6SR brak odcinki
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- dawidb1987
- Mały gagatek
1.6SR brak odcinki
Pacjentem jak w temacie jest MK4 1.6SR. Auto miało wymienianą uszczelke pod głowicą przy okazji wszystko zostało wyczyszczone w tym przepustnica. Po zlożeniu strasznie faluje na obrotach fachowiec stwierdził padnietą sonde lambda. Wymieniona tyle że, nie pomoglo to w pełni bo nadal trzesie silnikiem, i slychać delikatnie nie równa prace. Ale wczoraj to mnie już dobiło bo miałem odcinke przy 4900 obrotów. A dzisiaj nie ma jej wcale wkręca sie na ponad 6000 obr. a odcinki ni ma co jest pomocy.
Dodam że auto jest zagazowane i silnik szarpie na benzynie oraz na LPG.
Dodam że auto jest zagazowane i silnik szarpie na benzynie oraz na LPG.
http://www.youtube.com/watch?v=SrPu-xGrKrk
1.6SR brak odcinki
skoro czyścił przepustnice to trzeba ja zaadaptować a nie zaraz sondę wymieniać. Za odcinkę to odpowiada czujnik G40. Podpiąć sie pod vag-a to moze cos wskaże.
- dawidb1987
- Mały gagatek
1.6SR brak odcinki
a powiedzcie mi koledzy jeszcze, bo od obudowy filtra powietrza z lewej strony jest wejście na weżyk od powietrza którego u mnie nie ma wcale rozglądałem sie ale nie widze żadnego przewodu i nie wiem gdzie takowy powinien iśc z obudowy filtra powietrza
a co do adaptacji przepustnicy to mogę to zrobić sam??? bo kabelek (vaga) tak sie składa że posiadam tylko od koleżki musze odzyskać
a co do adaptacji przepustnicy to mogę to zrobić sam??? bo kabelek (vaga) tak sie składa że posiadam tylko od koleżki musze odzyskać
http://www.youtube.com/watch?v=SrPu-xGrKrk
Re: 1.6SR brak odcinki
Jeśli chodzi o adaptację, instrukcja w dziale FAQ, możesz ją przeprowadzić samemu jeśli masz pełną wersję programu.
1.6SR brak odcinki
U mnie było podobnie aczkolwiek miałem łatwiej tzn zaczeło się od instalacji lpg , ale śmieszny był fakt iż po awaryjnym odpaleniu na LPG (stag 300 plus) auto chodziło jak złoto . Pomogło skasowanie błędu sondy lambda . sonde (czujnik spalin) podmieniałem ale żadnej różnicy nie było .
Swoją drogą czy przepustnica nie jest w stanie sama się zaadoptować ? po jakimś czasie ?
Swoją drogą czy przepustnica nie jest w stanie sama się zaadoptować ? po jakimś czasie ?
1.6SR brak odcinki
Jedni twierdzą, że nie, inni że tak. Jednym się zaadaptowała podczas jazdy a innym nie. Nie mniej jednak po to jest ta cała procedura za pomocą kabelka aby mozna było to jednak zrobić.Swoją drogą czy przepustnica nie jest w stanie sama się zaadoptować ? po jakimś czasie ?
1.6SR brak odcinki
PS zdrowy AKL wkręca się znacznie ponad 6000 rpm , swoja drogą odciecie na 4900 oznaczało by najczesciej uszkodzenie czujnika wału korbowego lub wałka rozrządu . ten silnik uzyskują swoją max moc katalogową wyżej niz miales odciecie
1.6SR brak odcinki
mi na przykłąd przepustnica sama sie zadaptowala ale jesli masz kabelek mozesz sam zrobic. lecz ja wolalbym zaplacic te 50 zł i by Ci oprócz tego sprawdzili czy wszystko ok