1.6 AEE 97 gaśnie podczas jazdy

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

magicjan1
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: magicjan1 » czw lip 16, 2015 18:06

Witam, mam problem z moim Golfem 1.6 + Gaz ,aee, polega on na tym ze golf nagle zaczyna zwalniac niestety nie reaguje na gaz poprostu obroty spadaja i gasnie, tak jak bym puscil gaz na biegu za kazdym razem nie moge go odpalic przez jakes 3-4 minuty po tym czasie odpala od strzala.
Probowalem sobie sam poradzic z tym problemem datego kilka dni temu wyminilem Aparat zaplonowy, bo podejrzewalem czujnik halla, niestety nie pomoglo. Wymienilem tez swiece na nowe ngk. Rok temu wymienialem przewody zaplonowe z jakiegos toprana na przewody firmy Beru do tego kopulke tez tej firmy, 4 miesiace temu zalozylem nowa oryginalna przepustnice siemensa, cewka zaplonowa wyglada dobrze ma jakies 5 lat, nie ma zadnych pekniec, ten problem gasniecia nie jest codziennie czasem 2 lub 3 razy w tygodniu a raz mialem dwa razy w ciagu 20 minut. Golf nie ma alarmu, Oprocz tego golf jezdzi dobrze ,na gaz reaguje zakomicie obroty tez trzyma rowno, problem wystepuje na gazie i benzynie. HELP!

blazejj
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: blazejj » pn lip 20, 2015 21:33

Witam, pozowolę sobie podepnąć do temtu, problem bardzo podobny, Golf 1.4 ABD bez gazu. Jak jest zimy to po przejechaniu dokładnie takiego samego dystansu (15 km) auto gaśnie, po zatrzaymaniu sie i odczekaniu 30 sekund auto odpala bez problemu i jedzie, jak chcę odpalić od razu to się nie da. Potem jak jest rozagrzany to gaśnie po ok 10 km, po czym znwou opdala po minucie. Zauwarzyłem że w większości przypadków gaśnie podczas skrętu w prawo.

Do tej pory wymieniłem filtr paliwa, cewke i wycziściłem kontakt sprayem wszysktie masy i styki na kostakach.

Co może być przyczyna tych dziwnych objawów ?

z góry dzięki za pomoc

magicjan1
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: 1.6 AEE 97 gaśnie podczas jazdy

Post autor: magicjan1 » wt lip 21, 2015 15:04

Wiam, rozwiązałem problem samodzielnie, jeżeli ktoś ma podobne dziwne problemy, to u mnie ten problem rozwiązał:

Przekaźnik od pompy paliwa, nr 167, kupiłem go nowego za 17zł. Po wymianie zrobiłem 300km w trasie bez problemu.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Volkswagen: Golf - mk3 (1991- 1997)”