Witam, mam problem z moim Golfem 1.6 + Gaz ,aee, polega on na tym ze golf nagle zaczyna zwalniac niestety nie reaguje na gaz poprostu obroty spadaja i gasnie, tak jak bym puscil gaz na biegu za kazdym razem nie moge go odpalic przez jakes 3-4 minuty po tym czasie odpala od strzala.
Probowalem sobie sam poradzic z tym problemem datego kilka dni temu wyminilem Aparat zaplonowy, bo podejrzewalem czujnik halla, niestety nie pomoglo. Wymienilem tez swiece na nowe ngk. Rok temu wymienialem przewody zaplonowe z jakiegos toprana na przewody firmy Beru do tego kopulke tez tej firmy, 4 miesiace temu zalozylem nowa oryginalna przepustnice siemensa, cewka zaplonowa wyglada dobrze ma jakies 5 lat, nie ma zadnych pekniec, ten problem gasniecia nie jest codziennie czasem 2 lub 3 razy w tygodniu a raz mialem dwa razy w ciagu 20 minut. Golf nie ma alarmu, Oprocz tego golf jezdzi dobrze ,na gaz reaguje zakomicie obroty tez trzyma rowno, problem wystepuje na gazie i benzynie. HELP!
1.6 AEE 97 gaśnie podczas jazdy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
1.6 AEE 97 gaśnie podczas jazdy
Witam, pozowolę sobie podepnąć do temtu, problem bardzo podobny, Golf 1.4 ABD bez gazu. Jak jest zimy to po przejechaniu dokładnie takiego samego dystansu (15 km) auto gaśnie, po zatrzaymaniu sie i odczekaniu 30 sekund auto odpala bez problemu i jedzie, jak chcę odpalić od razu to się nie da. Potem jak jest rozagrzany to gaśnie po ok 10 km, po czym znwou opdala po minucie. Zauwarzyłem że w większości przypadków gaśnie podczas skrętu w prawo.
Do tej pory wymieniłem filtr paliwa, cewke i wycziściłem kontakt sprayem wszysktie masy i styki na kostakach.
Co może być przyczyna tych dziwnych objawów ?
z góry dzięki za pomoc
Do tej pory wymieniłem filtr paliwa, cewke i wycziściłem kontakt sprayem wszysktie masy i styki na kostakach.
Co może być przyczyna tych dziwnych objawów ?
z góry dzięki za pomoc
Re: 1.6 AEE 97 gaśnie podczas jazdy
Wiam, rozwiązałem problem samodzielnie, jeżeli ktoś ma podobne dziwne problemy, to u mnie ten problem rozwiązał:
Przekaźnik od pompy paliwa, nr 167, kupiłem go nowego za 17zł. Po wymianie zrobiłem 300km w trasie bez problemu.
Przekaźnik od pompy paliwa, nr 167, kupiłem go nowego za 17zł. Po wymianie zrobiłem 300km w trasie bez problemu.