Olej z pod świecy
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Olej z pod świecy
Witam jak widać na załączonym zdjęciu pojawił się problem. Nie wiem czy to uszczelniacze zaworowe czy pierścienie. Z drugiej strony te silniki biorą trochę oleju i nie wiem czy nie jest to skutkiem za słabo dokręconej świecy, narazie nie ruszam. Samochód jeździ normalnie bez większych zmian.
Drugie pytanie co może powodować spadek mocy na podłączonej sondzie lambda w pewnym zakresie obrotów nawet dość spory. Sonda wymieniona na oryginalną boscha o tych samych numerach.
Silnik 1.8 ABS
Drugie pytanie co może powodować spadek mocy na podłączonej sondzie lambda w pewnym zakresie obrotów nawet dość spory. Sonda wymieniona na oryginalną boscha o tych samych numerach.
Silnik 1.8 ABS
Olej z pod świecy
Miałem bardzo podobnie w 1.8 PF. Wyczyściłem głowicę z zewnątrz, wykręciłem świece, poczyściłem, wkręciłem świece, tylko tak no, z wyczuciem, żeby nie przesadzić. Później wymieniłem uszczelke pokrywy zaworów, dalej poczyściłem głowicę i problem zniknął. Więc spróbuj zacząć od poprawienia świec.
Olej z pod świecy
rafal1234567899, co do wycieku z po swiecy , malem tak i po odkreceniu i wyczyszczniu i dokreceniu wszytko zniklo. czemu u
wazasz ze to sonda?
wazasz ze to sonda?
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Olej z pod świecy
Sonda to drugie pytanie. Okazało się że przewód był przerwany w instalacji samochodu który łączy się z kablem sondy z lutowałem i auto jeździło przez prawie rok i zaczęły dziać się problemu w zakresie 2-3 tys. obr/min. pojawiały się dziury i brak mocy w krytycznych sytuacjach samochód nie miał siły rozpędzać się pod górkę na trójce gdzie normalnie dawał rade nawet na piątce. Wymieniłem wtrysk i sondę poprawiło się ale nadal bez sondy samochód jest bardziej żwawy tylko spalanie jest większe.
Olej z pod świecy
Zresetowałeś kompa?
Jeśli się pomyliłem, to kulturalnie zwróć mi uwagę. Wiem, że nie jestem nieomylny.
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
Niedrogi warsztat Łódź - pisz PW
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
-
- Mały gagatek
- Kontakt: