Problem z zapaleniem i gaśnie
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam
Mój problem polega na tym że mam duży problem z zapaleniem auta, musze dlugo krecic dodając gazu
Jak auto juz zapalili trzyma na początku tylko ok 300obrotów i powoli mogę dawać wyżesz obroty
Jak już chodzi normalnie, to nawet jak trzymam wysokie obroty to auto po chwili jakby nagle straciło dopływ paliwa, obroty ida w dół i gaśnie
Dzieje się tak zarowno na benzynie jak i na gazie
Kable, świece oraz kopółka z palcem sprawdzone
Auto to mk3 1.8 abs
Mój problem polega na tym że mam duży problem z zapaleniem auta, musze dlugo krecic dodając gazu
Jak auto juz zapalili trzyma na początku tylko ok 300obrotów i powoli mogę dawać wyżesz obroty
Jak już chodzi normalnie, to nawet jak trzymam wysokie obroty to auto po chwili jakby nagle straciło dopływ paliwa, obroty ida w dół i gaśnie
Dzieje się tak zarowno na benzynie jak i na gazie
Kable, świece oraz kopółka z palcem sprawdzone
Auto to mk3 1.8 abs
Jeśli dzieje się to na zimnym silniku , to może być uszkodzony czujnik temperatury cieczy
Re: Problem z zapaleniem i gaśnie
niestety nie jest to jego winawojtas46 pisze:Jeśli dzieje się to na zimnym silniku , to może być uszkodzony czujnik temperatury cieczy
jakieś to strasznie dziwne
siema.ja mam podobnie w mk4.na ciepłym ciezko odpala,a jak odpali to obroty sa 300-400 i nie reaguje na pedał gazu.po chwili wejda na 900 i jest ok.tak sie dzieje tylko jak zgasze na gazie i odpala z benzyny bo to sekwencja.na czystej benzynie jak jezdze jest ok z odpalaniem tzn gasze na benzynie i odpalam.instalacja prawie nowa bo roczna.takie problemy tylko na cieplym a na zimnym juz nie.nie wiem co moze byc pomozcie
jak ciezko odpala na gazie to moze parownik??ja tak mialem i wymiana parownika na nowy pomogła odrazu.sprawdz parownik
problem mam już rozwiązany, koło zębate miało wyrąbany klin czy jak to sie tam nazywa i nie dawało obrotów przez to na silnik
po wymianie problem zniknął
temat do zamknięcia
po wymianie problem zniknął
temat do zamknięcia