Golf 3 1.8abs gasnie, nieodpala
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Witam wszystich. Niedawno kupilem golfa 3 1.8 abs 93 rok. Przez pierwsze 300-350km nic sie niedzialo dopoki niezaczal mi slabnac i gasnac Na poczatku jechalem i zgasl mi raz po czym normalnie zapalil, nastepnego dnia stalo sie tak 2 razy, nastepnego jeszcze wiecej, i w koncu jak wyprzedzalem to strasznie stracil moc w calym zakresie obrotow, potem zgasl, odpalilem go, przejechalem z pol kilometra, znowu zgasl, i tak ciagle przez 5 km do poki niedojechalem do domu. Nastepnego dnia rano odpalil normalnie, podjechalem z 500m i zgasl, niemoge go odpalic przez 10-15 min, a potem normalnie zapala i jedzie jakies 500m i znowu gasnie ;/ jest tak teraz caly czas. Prosze o jakas pomoc, co to moze byc?? Dodam jeszcze ze nieposiadam instalacji gazowej
- tommar9035
- Nowicjusz
a masz może instalacje gazową?
Ja mam tak przy instalacji gazowej bo mam już stary parownik.
Ja mam tak przy instalacji gazowej bo mam już stary parownik.
Volkswagen Golf III Variant 95r. 1.8 GT Benzyna/LPG
- Paweł Marek
- V.I.P.
sprawdź czy iskra jest na początek
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
Re: Golf 3 1.8abs gasnie, nieodpala
stawiałbym na cewkę albo czujnik halla... bardzo często takie objawy to początek końca czujnika halla....
[img]http://img217.imageshack.us/img217/3116/tdihi9gy3.jpg[/img] [img]http://img232.imageshack.us/img232/5782/eatsleepvwdp1.gif[/img]
[img]http://img176.imageshack.us/img176/4189/rosperpr9.jpg[/img]
Lubię jak kolumbryna po asfalcie płynie.. nie spodziewałbym się, że to kiedyś minie....
[img]http://img176.imageshack.us/img176/4189/rosperpr9.jpg[/img]
Lubię jak kolumbryna po asfalcie płynie.. nie spodziewałbym się, że to kiedyś minie....
-
- Nowicjusz
A może ktoś pomoże mi w moim przypadku. Objawy u mnie wyglądają tak wcześniej samochód jeździł normalnie później coś mu się przywidziało i zaczął on ciężko palić i nie mieć niskich obrotów, na forum poradzono mi wymianę czujnika płynu, zrobiłem to objawy troch się zmniejszyły lecz pewnego dnia samochód mi zgasł i nie chciał wogóle zapalić. Więc poszukiwałem powodów tego stanu i gdy zdjąłem gumową osłonkę na przednim gniazdu które idzie do monowtrysku ze coś tam kiedyś było robione ponieważ nie było oryginalnej wtyczki. Były tylko zamontowane dwa środkowe kable a dwa pozostałe nie. Po odpięciu obojętnie którego z nich samochód odpala lecz strzela do filtra powietrza gdy zaś są one dwa podłączone to samochód nie chce zapalić. Proszę o pomoc
@siwyadr, czujnik Hall'a siedzi sobie w aparacie zapłonowym, od środka magnes, którego niewiele widać, na zewnątrz kostka plastikowa między nimi kręci się aluminiowy walec z prostokątnymi wycięciami. Możesz sobie go tylko pooglądać, działać u Ciebie działa, ale może mieć taką przypadłość, że na ciepło przestaje dawać sygnał do cewki i iskra może zanikać.
@adrianek20, co do kabli z monowtrysku, to górna wtyczka z przodu ma 4 wtyki, 2 zewnętrzne do czujnika temperatury zasysanego powietrza ( takie małe ziarnko z dwoma cienkimi kabelkami siedzi sobie w plastikowej osłonie wtryskiwacza, tak trochę z boku), 2 wewnętrzne idą do wtryskiwacza. Możliwe, że masz ten czujnik uszkodzony. Można go sprawdzić omomierzem, bardziej leniwie jeśli jest możliwość podpięcia pod vaga to można odczytać w programie jaką podaje temperaturę, jeśli w ogóle żyje.
@adrianek20, co do kabli z monowtrysku, to górna wtyczka z przodu ma 4 wtyki, 2 zewnętrzne do czujnika temperatury zasysanego powietrza ( takie małe ziarnko z dwoma cienkimi kabelkami siedzi sobie w plastikowej osłonie wtryskiwacza, tak trochę z boku), 2 wewnętrzne idą do wtryskiwacza. Możliwe, że masz ten czujnik uszkodzony. Można go sprawdzić omomierzem, bardziej leniwie jeśli jest możliwość podpięcia pod vaga to można odczytać w programie jaką podaje temperaturę, jeśli w ogóle żyje.
Dzieki wszystkim za pomoc. Okazalo sie ze to czujnik temp cieczy chlodzacej i do tego pompa paliwa. Pozdrawiam wszystkich