Stukają zawory
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Stukają zawory
Mojego golfa jeszcez sadze ze dlugo nie czeka zgon;) I olej lalem do silnika i zostawil tylko syf w nim;/ pod korkiem i tam gdzie bagnet wychodzila jak by biala plesn. olej byl dobry do przejechania 2tys km a pozniej takie gow... wylazlo z niego. teraz zalalem elfa i jest ok. I ogolnie z opini wszystkich widze ze olej mineralny zaznaczam to syf ktorego lepiej nie lac;)
Stukają zawory
Jak sie kupuje z niepewnego źródła to na pewno jest to syf. Ja kupuję bezposrednio od dystrybutora (Buwar) i nie mam problemów.Djwasyl1992 pisze:slyszalem ze mobil to syf i w dodatku sam sie przekonalem na wlasnej skorze o tym;
- Fafik258
- Forum Master
- Kontakt:
Stukają zawory
Djwasyl1992, Djwasyl1992,
Ja bym zrobił tak... sprawdził jaką normę powinien spełniać olej do Twojego silnika. Następnie wybrałbym ten o najlepszych parametrach...
a ozzy, bez komentarza.... najpierw we wcześniejszych swoich wypowiedziach sam poleca najlepiej 0w40 a następnie proponuje mobil 10w40...
Ja bym zrobił tak... sprawdził jaką normę powinien spełniać olej do Twojego silnika. Następnie wybrałbym ten o najlepszych parametrach...
a ozzy, bez komentarza.... najpierw we wcześniejszych swoich wypowiedziach sam poleca najlepiej 0w40 a następnie proponuje mobil 10w40...
Stukają zawory
Czytaj ze zrozumieniem - jeśli gośc chce "półsyntetyk", to odpowiadam na temat. Jak w sklepie pytasz o piwo, to sprzedawca poleca ci wódkę???Fafik258 pisze:a ozzy, bez komentarza.... najpierw we wcześniejszych swoich wypowiedziach sam poleca najlepiej 0w40 a następnie proponuje mobil 10w40...
- Djwasyl1992
- Ma gadane
Stukają zawory
Ej no to gdzie mam kupowac? Kupilem go w sklepie z czesciami samochodowymi i to jest normalny sklep nie jakas melina u kogos w domu. I to olej w orginalnym opakowaniu byl nie z beczki i byla dobra data waznosci. Nie wiem jaki jest olej polsyntetyczny z tej firmy ale mineralny to chyba pomyje jakies;/ Fafik258 gdzie moge znalesc takie info jaki olej do mojego silnika?